TÁMADÁS A TURULUNK ELLEN - NYÍLT LEVÉL AZ ÚJ HEGYVIDÉKI POLGÁRMESTERNEK
     

KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

A Russia Today Orbán Viktor Hír Tv-nek adott interjúját így szemlézte

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

A nyugati háborús sólymok Ukrajna erőforrásait akarják

RT: Kijev győzelme lehetővé tenné külföldi támogatói számára, hogy kizsákmányolják és átvegyék a gazdaságot – állította a magyar miniszterelnök

A nyugati országok azt akarják, hogy Kijev győzelmet arasson az Oroszországgal folytatott konfliktusban, mert ez lehetőséget adna nekik arra, hogy „megszerezzék és felosszák” Ukrajna vagyonát – figyelmeztetett Orbán Viktor magyar miniszterelnök.

A Hír TV-nek adott szombati interjújában Orban a NATO ukrajnai konfliktusba való bekapcsolódásának okairól mondta el meglátásait, amely az elmúlt hónapokban számos segélycsomaggal, fegyverszállítással és a harctéren állomásozó nyugati csapatokról szóló kijelentésekkel egyre hangsúlyosabbá vált. Szerinte a blokk tagjai Ukrajnában potenciálisan hatalmas bevételi forrást látnak, amelyet az orosz erők kiszorítása után ellenőrzésük alá vonhatnak.

„Tény, hogy a nyugati háborús vezetők le akarják győzni Oroszországot ebben a háborúban, és az ok meglehetősen egyszerű – ez a pénz. Gondoljunk csak Ukrajna képességeire: Ez egy gazdag ország, amely óriási mértékben eladósodott… Ukrajna vagyona megszerezhető és felosztható, a mezőgazdasági földek, a gazdasági lehetőségek, és ki tudja, még mi minden”

– jelentette ki Orbán, megjegyezve, hogy a Kijev feletti befolyás megszerzésének folyamata már megkezdődött, nyugati hitelekről beszélnek a katonai erőfeszítésekhez és az újjáépítéshez.

Orban megjegyezte, hogy a Nyugat hasonlóan tekintett Oroszországra a Szovjetunió összeomlása után, az 1990-es években, amikor Borisz Jelcin akkori elnök került hatalomra.

„Vissza akarnak menni a 90-es évekbe, amikor nemcsak Ukrajnában, hanem Oroszországban is elérhetőek voltak, az erőforrások, a gazdagság, a pénz… Sok amerikai és európai úgy emlékszik a 90-es évekre, mint a nagy gazdasági lehetőségek időszakára, amikor minden akadály nélkül befogadták őket az orosz gazdaságba, majd elkezdték átalakítani és kihasználni azt”

– mondta, hozzátéve azonban, hogy végül az oroszok „úgy döntöttek, hogy ez nem is olyan briliáns ötlet”, és visszavették a gazdaságukat.

Ez is érdekelheti:  Békét hoz-e a svájci "béke-csúcsértekezlet"?

Orbán szerint maga az ukrajnai konfliktus is jelentős bevételi forrássá vált, ezért nehéz most leállítani.

„Amikor egy ilyen háború elkezdődik, meglátják a lehetőséget, megkérdezik – mit tudunk ebből kihozni? Aztán jönnek a fegyverszállítók, a hitelezők, a spekulánsok, és keresik a lehetőséget, hogy meggazdagodjanak, és tovább hajtják a háborús gépezetet”.

Orbán hangsúlyozta, hogy Magyarország kezdettől fogva ellenezte a nyugati beavatkozást a konfliktusba, és Brüsszelt és Washingtont nevezte a „háborús őrület forrásának”. Azt is kijelentette, hogy a konfliktus 24 órán belül véget érhet, ha az Egyesült Államokban és az EU-ban békepárti erők kerülnek hatalomra, ami reményei szerint a közelgő uniós parlamenti választásokon és az év végi amerikai elnökválasztáson megtörténik.


Figyelem! A fenti hír propagandának minősül, mivel az a mindig nagyon “demokratikus” EU-ban üldözött, betiltott és propagandistának kikiáltott Russia Today értesülései nyomán készült.

Kiemelt képen: Orbán Viktor miniszterelnök. © Getty Images / Michael Gruber

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük