KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

A pápa kirúgta az LMBTQ-ellenes püspököt

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Az amerikai püspök bírálta a pápát, mert túl liberális volt a válással, az abortusszal és az azonos neműek házasságával kapcsolatban.

Eltávolították Joseph Strickland texasi püspököt, a tradicionalista amerikai katolikusok prominens alakját azért, mert kritizálta Ferenc pápát az LMBTQ elfogadása miatt – közölte a Vatikán.

A Vatikán szombaton kiadott közleményében megerősítette, hogy a döntés „a pápa által tavaly júniusban a tyleri egyházmegyében elrendelt apostoli vizitációt” követte, de az okot nem részletezte.

„A Szentatya eltávolította Joseph E. Strickland püspököt az Amerikai Egyesült Államokbeli Tyler egyházmegye lelkipásztori kormányzásából, és Joe Vásquez austini püspököt nevezte ki ugyanezen egyházmegye apostoli adminisztrátorává, s ezzel az egyházmegye sede vacante lett”.

A vatikáni hírek által idézett közlemény szerint „a vizitáció eredményeként” Strickland püspök hivatalban maradását „nem tartották kívánatosnak”, és csütörtökön felkérték, hogy mondjon le. Mivel a kérést a püspök elutasította, Ferenc pápa úgy döntött, hogy elmozdítja egyházi hivatalából.

Strickland többször bírálta a pápa liberális álláspontját olyan kérdésekben, mint a transzneműek jogai és az azonos neműek házassága, valamint azzal vádolta a pápát, hogy „aláássa a hit alapvetéseit”.

Az év elején Ferenc pápa kijelentette, hogy „homoszexuálisnak lenni nem bűn”. Ezt úgy értékelték, hogy a katolikus egyház vezetése erőteljesebb szolidaritást vállal az LMBTQ-közösséggel, amit a konzervatív püspökök és a tradicionalisták hevesen elleneztek.

Tavaly augusztusban Ferenc a konzervatív püspökök „elmaradottságát” sérelmezte, azzal vádolva őket, hogy „a hitet ideológiával helyettesítik”, és azt mondta, hogy „a katolikus tanítás helyes megértése lehetővé teszi az idővel történő változást”.

A katolikus közösséget felháborította Strickland elbocsátása, egyesek „diktátornak” nevezték a pápát.

„Mint egy szovjet korabeli diktátor, és a hatalom nyers, törvényi rendelkezések nélküli gyakorlásával Ferenc pápa eltávolította Bp. Joseph Stricklandet a Texas állambeli Tyler püspöki székéből”

– írta a Lepanto Intézet, egy virginiai székhelyű, a katolikus egyház védelmére szakosodott szervezet az X-en (korábban Twitter).

Mások „zsarnoksággal” vádolták az egyházat, és Strickland eltávolítását „a tekintélyelvűség gyáva formájának” nevezték.

Ez is érdekelheti:  Boris Johnson egymillió dolláros interjúja

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

One thought on “A pápa kirúgta az LMBTQ-ellenes püspököt

  1. A Biblia világosan kifejti, hogy Isten elítéli az összes szexuális elhajlást. Ilyenek nem örökölhetik Isten királyságát. Úgy tűnik a pápa ezt soha nem olvasta, vagy nem törődik vele, hanem felülírja Isten elvárásait, azaz magát többnek tartja Istennél.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük