KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

A nicaraguai elnök elutasította a „náci” Zelenszkijt és Kadhafi líbiai vezetőt méltatta

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Daniel Ortega nicaraguai elnök azzal vádolta az EU-t, hogy ” megsértette” a Latin-Amerikai és Karibi Államok Közösségét (CELAC), mivel az EU-CELAC szerdai csúcstalálkozóján Vlagyimir Zelenszkij „ fasiszta, náci ” ukrán elnököt támogató nyilatkozat elfogadására kényszerítette azt.

A nicaraguai sandinista győzelem 44. évfordulóját ünneplő rendezvényen felszólalva Ortega sérelmezte, hogy a brüsszeli csúcstalálkozó – amely hosszú évek óta az első, amelyen Managua is részt vett – országa tiltakozása ellenére nyilatkozatot adott ki, amelyben „aggodalmát” fejezte ki „az Ukrajna elleni háború” miatt.

Azzal vádolta az EU-t, hogy „az Egyesült Államokkal egyetértésben próbálja irányítani Nicaraguát”, és hangsúlyozta, hogy kormánya „nem írta alá, nem hagyta jóvá és nem csatlakozott ahhoz, amit nagyképűen és hamisan a III. CELAC-Európai Unió csúcstalálkozó konszenzusnyilatkozataként hirdettek meg”.

A határozatokat „konszenzussal kell meghozni”

– hangsúlyozta Ortega. Azzal, hogy az EU nem követi az eljárást, „árt a CELAC-nak”.

„Az Európai Közösség és a CELAC találkozóján, ahol a fasiszta, náci ukrán elnököt akarták a találkozóra be akarták ültetni, az európaiak keményen nyomást gyakoroltak, de a CELAC-országok többsége nem fogadta el és nem tudta elviselni Ukrajna fasiszta elnökét”

– mondta Ortega, hozzátéve, hogy elutasították az EU azon törekvését, hogy a csúcstalálkozó nyilatkozatába beillesszenek egy olyan sort, amely kifejezetten Oroszországot okolja az ukrajnai eseményekért.

„Logikusan ezt nem tudtuk elfogadni” – magyarázta, rámutatva, hogy „nem volt értelme ezeket a kérdéseket az EU és a CELAC napirendjére tűzni”.

Az arra irányuló törekvéseket azonban, amelyek arra irányultak, hogy a nyilatkozatban szerepeljen egy olyan sor, amely a nyugati agresszió és a Kubával, Venezuelával és Nicaraguával szembeni szankciók politikájának megszüntetésére szólít fel, lényegében kibelezték, Venezuelát és Nicaraguát pedig kihúzták belőle. Ortega szerint az a felhívás, hogy Ukrajnát ne lássák el kazettás lőszerrel, amely az EU-ban tiltott, szintén el lett vetve.

A managuai Plaza de la Dignidad Nacional téren összegyűlt több ezer fiatalhoz szólva, akik Nicaragua felszabadulásának évfordulóját ünnepelték, Ortega méltatta a megölt líbiai vezetőt, Muammar Kadhafit is, akit NATO közreműködéssel öltek meg a Líbiát 2012-ben „elpusztító” háború során. Azt mondta, Kadhafi „szolidaritást tanúsított Nicaraguával” és „az arab népek egységét szorgalmazta”.


Figyelem! A fenti hír propagandának minősül, mivel az a mindig nagyon “demokratikus” EU-ban üldözött, betiltott és propagandistának kikiáltott Russia Today értesülései nyomán készült.

 Kiemelt képen Daniel Ortega nicaraguai elnök / Fotó: AFP / Cesar Perez

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: