KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

A németországi katolikus egyház áldásával házasodhatnak rövidesen az azonos neműek

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

A németországi katolikus egyház 2026 márciusától hivatalosan is megáldja az ún. „azonos neműek házasságát” – számol be a Szent István Légiója Közösség.

A döntés a katolikus egyház reformjairól tartott zsinati ülésen született – írja a DPA.

Egyes németországi katolikus plébániákon már évek óta alkalmazzák ezt a gyakorlatot, azonban ilyen esetekben az eljárást lefolytató pap akár kemény büntetésre is számíthatott. Ez most megváltozik, ugyanis már nem szabnak ki szankciókat a papokra.

Milyen újítások szerepelnek még a „haladó” és az ilyen toleráns katolikus papok napirendjén? – kérdezi a Szent István Légiója Közösség.

Miért hallgat a Vatikán, és miért nem veti ki Ex katedra vétót erre a bűnre? – teszi fel a kérdést a közösség hozzátéve, hogy ezek a kérdések természetesen költőiek, hiszen a normalitásban gondolkodók nagyon is tisztában vannak a válaszokkal, amelyek bizonyos németországi történések kapcsán megfogalmazódnak.

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Ez is érdekelheti:  Mező Gábor üzent Magyar Péternek: hogyan lehetett nagyapád egyszerre 56-os szabadságharcos és fogalmazó a “Markóban”?

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük