KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

A NATO először adott ki riasztást a tagállamoknak az orosz Poszeidón “apokalipszis” torpedók miatt

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

A NATO hírszerzése figyelmeztette az észak-atlanti szövetség parancsnokságát a Poszeidón nevű pilóta nélküli víz alatti cirkálórakéta esetleges oroszországi tesztjeire – közölte a La Repubblica című olasz napilap.

A szerző által meghatározottak szerint a különleges szolgálatok jelentése a Belgorod többcélú atom-tengeralattjáró mozgására vonatkozik a Kara-tengeren. Szakértők attól tartanak, hogy egy nukleáris drónt indíthatnak onnan.

“A Poszeidón olyan radioaktív szökőárat tudna létrehozni, amely képes lenne eltörölni olyan metropoliszokat, mint New York vagy Los Angeles” – írja a La Repubblica.

Fenyegető orosz válasz a brit miniszterelnöknek: Csak egy gombnyomás Boris, és nektek annyi! 📺

Az USA rendelkezésére álló infravörös érzékelőkkel ellátott műholdak nem képesek követni, hogy mi történik a tenger mélyén. A Poszeidón tervezői úgy alakították ki, hogy csendes legyen. Kevés hőt bocsát ki, és több mint 100 km/órás sebességgel mozog.

Már a tesztek puszta bejelentése is lehetővé tenné a Kreml számára, hogy demonstrálja egyedülálló képességét a Nyugattal folytatott kötélhúzásban: egy olyan fegyvert, amely ellen nincs védelem – írja a La Repubblica

A Belgorod tengeralattjáró

A Belgorod többcélú atom-tengeralattjáró. A projektet kifejezetten a Poszeidón rendszerre fejlesztették. A világ leghosszabb tengeralattjáróját 2019 áprilisában bocsátották vízre.

A K-329 Belgorod egyedi kialakítású. A fenék alatt van egy speciális dokkolóöböl, amely az atomhajtású mélytengeri állomások befogadására szolgál, egy olyan tengeralattjáró-típus, amellyel csak az orosz haditengerészet rendelkezik. Ezenkívül ezen a nyíláson keresztül a fenéken “alvó” Poszeidón interkontinentális torpedók kiszolgáló drónjait is el lehet indítani.

A titokzatos tengeralattjáró valódi célja az, hogy egyfajta platformot biztosítson megtorló, utolsó csapásként végrehajtott csapásokhoz egy nukleáris háború esetén – köszönhetően az ultrahosszú hatótávolságú nukleáris torpedóknak.

Nemzeti érdek

A tengeralattjáró hat Poszeidón-rakétával van felszerelve, amelyek “apokalipszis fegyvernek” tekinthetők, és képesek az Egyesült Államok gyakorlatilag valamennyi part menti területét megtámadni.

Ez is érdekelheti:  Szijjártó Péter: Magyarország az üzleti szolgáltatási szektor zászlóshajójává vált Közép-Európában

A Belgorod tengeralattjárót július 8-án adták át az orosz haditengerészetnek. Jelentések szerint a tengeralattjárót tudományos feladatokra, valamint kutató- és mentőműveletekre szánják. A K-329 mélytengeri mentő és pilóta nélküli tengeralattjárók szállítására is alkalmas.

A Poszeidón története

Vlagyimir Putyin orosz elnök először 2018-ban, a Szövetségi Gyűléshez intézett beszédében jelentette be a Poszeidón pilóta nélküli víz alatti jármű fejlesztését. Az államfő kifejtette, hogy az ilyen drónok hagyományos és nukleáris robbanófejekkel is felszerelhetők. Ez lehetővé teszi, hogy számos célpontot, köztük repülőgép-hordozókat, part menti erődítményeket és infrastruktúrát találjanak el.

Orosz Hírek

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük