KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

A miskolci Jobbik garantálja képviselői visszahívhatóságát

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

A Jobbik miskolci képviselőjelöltjei arra kérték a párt országos vezetését, kössenek velük szerződést, amely megteremti a mandátumára méltatlanná vált képviselő visszahívhatóságának lehetőségét. Miközben a pozícióikhoz ragaszkodó fideszes és szocialista politikusok az erre vonatkozó jobbikos javaslatot rendre leszavazzák a parlamentben, a miskolci Jobbik garantálja saját önkormányzati képviselőinek visszahívhatóságát.

Minderről Jakab Péter, a Jobbik polgármesterjelöltje számolt be pénteki sajtótájékoztatóján. Mint mondta, az elmúlt 25 évben a Fidesz és az MSZP eljátszotta az emberek politikába vetett bizalmát. A Jobbik ezt a bizalmat szeretné helyreállítani, amikor szerződésbe foglalt garanciát vállal arra, hogy képviselői tisztességes, a miskolciak érdekeiért minden szinten kiálló munkát fognak folytatni megválasztásuk esetén. Ha a jobbikosok képviselői feladataikat hanyagul látják el, esetleg a város helyett önös gazdasági érdekeket kívánnak képviselni, úgy az általuk aláírt szerződés szerint vagy visszaadják a mandátumukat, vagy ha erre nem hajlandóak, kártérítés fizetésére kötelezhetőek.

Az ennek mértékét firtató kérdésre Jakab Péter elmondta: a mandátumára méltatlanná váló, de ahhoz ennek ellenére ragaszkodó politikusnak az öt év alatt felvehető tiszteletdíjának a kétszeresét kell kifizetnie, mintegy 12 millió forintot, ezt összeget pedig a párt a köz javára fordítja, így kompenzálva a város közösségét az esetlegesen hanyag képviselői munkáért. „Ha egy átlagos munkavállaló kárt okoz a munkaadójának, fizetnie kell. Ne vonatkozzon más a politikusra sem: ha döntéseivel megkárosítja a választóit, fizessen ő is, ez így korrekt, a Jobbik ezt képviseli Miskolcon” – fogalmazott Jakab Péter.

A Jobbik polgármesterjelöltje szerint, ha a miskolci Fidesz és a gyurcsányisták is követnék példájukat, a városban nem lenne több trafikmutyi, dupla költségtérítés, és a jövő nemzeti italboltjai sem felcsútiakat vagy debrecenieket gazdagítanának, hanem miskolciakat, csak úgy, mint azok a városi beruházások, ahonnan az elmúlt években száműzték a miskolci vállalkozásokat.

Jakab Péter
Jobbik B.-A.-Z. megyei és miskolci alelnöke,
Miskolc MJV önkormányzati képviselője

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

One thought on “A miskolci Jobbik garantálja képviselői visszahívhatóságát

  1. Akkor két hónap alatt kiismernek, elzavarnak!
    Tacitustól tudom, hogy azért lesz valakiből politikus, mert lopni akar. Jancsó Miklós
    „A hazafiasság a gazemberek utolsó menedéke” Samuel Johnson

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: