A Magyar Honvédség parancsnokával folytatott megbeszélést a köztársasági elnök

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Áder János köztársasági elnök mint a honvédség főparancsnoka hétfőn hivatalában fogadta Ruszin-Szendi Romuluszt, a Magyar Honvédség parancsnokát.

Budapest, 2022. április 11. / Áder János köztársasági elnök fogadja Ruszin-Szendi Romulusz altábornagyot, a Magyar Honvédség parancsnokát a Sándor-palotában 2022. április 11-én.
MTI/Bruzák Noémi

A mintegy másfél órán át tartó megbeszélésük után a Sándor-palota Tükör-termében Ruszin-Szendi Romulusz a sajtónak nyilatkozva elmondta: a köztársasági elnök felkérésére jelentést adott arról, hogy a magyar katonák milyen feladatokat hajtanak végre Magyarországon.

Kiemelten szólt az orosz-ukrán konfliktus miatt az ország keleti térségébe átcsoportosított erőről. Elsősorban a rendőri erőket támogatják, de közben „felkészülünk a legrosszabbra is” – fűzte hozzá az altábornagy.

Fontos célnak nevezte, hogy megnyugtassanak minden magyar embert: „ha baj történne”, számíthatnak a magyar katonákra.

Hangsúlyozta: a magyar katonák továbbra is ott vannak a déli határon, továbbá számos országban teljesítenek szolgálatot, hogy a szövetségesi kötelezettségeiknek is eleget téve próbáljanak békés és biztonságos környezetet teremteni a világban.

Ruszin-Szendi Romulusz beszámolt Áder Jánosnak a jövőbeli tervekről is, köztük az orosz-ukrán háború miatt Magyarországra települő NATO-erők érkezéséről. Kérdésre válaszolva az altábornagy azt mondta: ennek még folyamatban van a tervezése.
Áder János utoljára fogadta államfőként a Magyar Honvédség parancsnokát.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük