A magyar film fontossága -Te, hogyan látod?

„Amiről nem beszélnek az nincs, és amit sokszor ismételgetnek – akár igaz, akár nem – az előbb-utóbb hihetővé válik.”

A napokban volt lehetőségem megnézni a Youtube-on egy török fim húszperces részletét, amely meglehetősen egyoldalúan idézi fel az egykori mohácsi csatát. Sokkal boldogabb lettem volna, ha a Magyar Nemzeti Filmintézet hús-vér emberekkel, nagyszabású, giga-költségvetésű mozijában látom a csata feldolgozását, amely teljességgel korhű, teljes mértékben a valóságról szól, és a nemzetközi filmvilágban is megállja a helyét.

Az igazat megvallva, erre lenne szükség!

Hirdetés

A nemzettudat, a hazaszeretet erősítésére, az eredetünk megvallására és a magyarság ősiségének bemutatására, a magunk és a világ számára. Az igazat megvallva, erre lenne szükség.

A nemzettudat, a hazaszeretet erősítésére, az eredetünk megvallására és a magyarság ősiségének bemutatására, a magunk és a világ számára.

A magyar múlt gyönyörű. Szívesen látnánk mozgóképet a „kalandozásoknak” csúfolt dicsőséges hadjáratainkról, Zrínyiről, Hunyadiról, Szent Lászlóról, Mátyás királyról, Rákócziról, Isten bocsássa meg, akár Horthy Miklósról és a többi magyar hősről és hőstetteikről. Szinte maguktól jönnek valamennyiünk elméjében az el nem mulasztható forgatókönyv ötletek.

A szomszédos országok sorra gyártják a „saját szájuk íze szerinti” filmjeiket és bizony a világban ez jut a köztudatba. Természetesen emlékszem a magyar filmipar kísérleteire a közelmúltból, a rossz emlékű Honfoglalás c. alkotás (azzal együtt, hogy kiváló szereplőgárda játszott és tisztelem a Koltay- fivéreket) vagy a Magyar Vándor, ami a magunk megcsúfolása volt. Nem kívánom itt szóba hozni a pozsonyi csatáról szóló animációs filmet, mert az is megosztotta a nézősereget.

Nem is folytatom!

Nagyszerű rendezőink, színészeink, forgatókönyvíróink vannak, és nem hiszem, hogy sokunk vágyának megvalósítása lehetetlen lenne.

Csak, nehogy törököt fogjunk, a kiválasztásuknál, mert a mondás szerint „aki a zsidónak nem köszön, az átbukik a küszöbön…”

 

Zetényi-Csukás Ferenc

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Facebook hozzászólások


Várjuk véleményét itt! (a hozzászólások moderáció után jelennek meg)

%d bloggers like this: