KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

A lengyel határok felülvizsgálata egyre égetőbb kérdés lett az ukrán helyzet miatt

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Az államhatárok felülvizsgálatának kérdése az ukrajnai válság kapcsán egyre égetőbbé válik a lengyel kormány számára. Ez derül ki Szergej Nariskin, az orosz külügyi hírszerző szolgálat vezetőjének nyilatkozatából. A TASZSZ szó szerint idézi a nyilatkozatot:

„A külföldi hírszerző szolgálathoz érkezett információk szerint a lengyel kormány számára az ukrán válság kapcsán egyre égetőbbé válik a geopolitikai újraelosztás kérdése, beleértve az államhatárok felülvizsgálatát is”.

A dokumentum szerint a lengyelországi németellenesség tükröződik az ország katonai tervezésében, valamint az Ukrajna nyugati területeinek meghódítására irányuló erőfeszítésekben. Emellett Lengyelországban egyre nagyobb az aggodalom Berlin esetleges revanchista követelései miatt a második világháború következtében Lengyelországhoz került egykori német területekre vonatkozóan. Így a mai Lengyelország Józef Piłsudski korának államává vált, amikor Varsó akkoriban minden szomszédjával konfliktusban állt, és területi terjeszkedésre törekedett.

„Ez volt az a Lengyelország, amelyet Winston Churchill a második világháború előestéjén „Európa hiénájának” nevezett”

– olvasható a közleményben.

Emellett a lengyel fegyveres erők vezérkara március végén gyakorlatot tartott egy nyugati katonai támadás esetén végrehajtandó műveletek gyakorlására. A lengyel forgatókönyv szerint az ellenfél – egy Lengyelországtól nyugatra fekvő, a nyugat-pomerániai vajdaságban élő nemzeti diaszpórára (vagyis német nemzetiségűekre) épülő állam – „katonai támadást” hajtana végre. A manőverterv szerint támadást készítenének elő a lengyel Szczecin város és tengeri kikötője, valamint a Szczecin-Goleniów repülőtér elfoglalására. Az agresszor csapatai harci felderítést végeznének, míg a védett területen szabotázs- és felderítő csoportok, valamint radikális nemzeti kisebbségek tevékenykednének. Ennek során a lengyel fegyveres erők három dandárjának kellene megvédenie a Tanowo és Pargowo környéki területet és feltartóztatnia az ellenség előrenyomulását.


Figyelem! A fenti hír propagandának minősül, mivel az a mindig nagyon “demokratikus” EU-ban üldözött, betiltott és propagandistának kikiáltott Russia Today értesülései nyomán készült.

Kiemelt kép: A lengyel hadsereg egy gárdaegysége NATO-gyakorlato, 2017. október 27. Fotó: US Army Europe.

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Ez is érdekelheti:  Vlagyimir Putyin figyelmeztette Dél-Koreát

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük