KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

A Kreml hamisnak nevezte a Reuters állítását

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Hamisak azok a médiaértesülések, amelyek szerint Vlagyimir Putyin orosz elnök az ukrajnai konfliktus befagyasztására vonatkozó ajánlattal fordult volna az Egyesült Államokhoz – közölte Dmitrij Peszkov, a Kreml sajtótitkára.

Kedden a Reuters brit hírügynökség azt állította, hogy Putyin közvetítőkön keresztül felvette a kapcsolatot Washingtonnal, hogy „tűzszünetet javasoljon Ukrajnában a háború befagyasztásának céljából”. Az ügynökségnek nyilatkozó három jól értesült orosz forrás szerint azonban az Egyesült Államok elutasította az ötletet.

Amikor szerdán újságírók kérdezték a jelentésről, Peszkov kategorikusan kijelentette:

„Nem, ez nem igaz”.

A Tucker Carlson amerikai újságírónak adott múlt heti interjújában Putyin azt mondta, hogy Oroszország „különböző ügynökségeken keresztül” tartja a kapcsolatot az Egyesült Államokkal.

Az orosz vezető szerint Moszkva többször is elmondta Washingtonnak, hogy „ha valóban le akarják állítani [a] harcokat, akkor abba kell hagyniuk a fegyverszállításokat” Ukrajnának.

Ha ez megtörténik, a konfliktus „néhány héten belül véget ér”. Ennyi. Akkor már a harcok leállítása előtt meg tudnak állapodni néhány feltételben” – hangsúlyozta Putyin.

Putyin megismételte, hogy Oroszország továbbra is kész a tárgyalásokra Ukrajnával, de ahhoz, hogy ezekre sor kerülhessen, Volodimir Zelenszkij elnöknek hatályon kívül kellene helyeznie azt a rendeletet, amely megtiltja, hogy tárgyalásokat folytassanak Moszkvával.

A múlt hónapban a davosi Világgazdasági Fórumon tartott beszédében Zelenszkij figyelmeztette külföldi támogatóit, hogy ne próbálják szüneteltetni az Oroszország és Ukrajna közötti harcokat. „Minden befagyasztott konfliktus előbb-utóbb újra fellángol” – hangsúlyozta, hozzátéve, hogy a Nyugatnak ehelyett több fegyvert kellene szállítania Kijev számára, hogy katonai eszközökkel érhessen el „igazságos és stabil” békét.

A hét elején Tucker Carlson azt mondta, arra a következtetésre jutott, hogy Putyin „ki akar szállni” a konfliktusból, de minél tovább tartanak a harcok, annál kevésbé valószínű, hogy az orosz vezető kompromisszumot köt.

Ez is érdekelheti:  Karácsonyék Perjés törökbálinti villájában egyeztettek (videó)

Vasárnap Peszkov azt nyilatkozta, hogy ha Moszkva és Kijev között létrejönnek a tárgyalások, az ukrán félnek el kell ismernie „az új valóságot, bármennyire is fájdalmas ez számára”, nyilvánvalóan ezzel utalva az ukrán ellentámadás tavalyi kudarcára és az orosz erők által a frontvonal mentén elért legutóbbi eredményekre.

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük