KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

A hitgyülit nem lehet perbe fogni

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

2013 okt. 3.

A Fővárosi Bíróság ma elutasította Hegedűs Lóránt és a Hazatérés Temploma gyülekezete keresetét, melyet a Hit Gyülekezete ellen adott be.

A 2013. november 3-án tartott hálaadó Istentisztelet keretében felavatott Horthy Miklós Kormányzónk mellszobrát avató híveket és szimpatizánsokat órákon át minősíthetetlenül gyalázó, többségében hitgyűlis szektatagok gyakorlatilag kimerítették az úgynevezett gyűlölettörvény minden írott és szándékolt paragrafusát. Ennek ellenére bár a bíróság érdemben befogadta a Hazatérés Temploma gyülekezetének beadványát és számos tárgyalást is tartott, a keresetet mégsem tárgyalta érdemben.

Mint az ítélet szóbeli részletes indoklásából kiderült, az eljáró bíróság hivatkozott az Alkotmánybíróság vonatkozó állásfoglalására is, a gyülekezetet nem tekintette jogalanynak és a megtartott tárgyalások ellenére érdemi vizsgálódás nélkül utasította el a Hazatérés Temploma gyülekezete álláspontom szerint minden szempontból megalapozott keresetét.

Ennek tükrében teljességgel érthetetlen, hogy miért fogadta be a Hazatérés Temploma keresetét, ha érdemi vizsgálat nélkül úgy utasítja el, hogy jogi személynek nincs lehetősége személyiségi jogi pert indítani.

Mivel nincs kezemben az ítélet részletes indoklása az ügy akkori érdemi résztvevőjeként, élve a szabad vélemény nyilvánítás alapjogok között felsorolt alkotmányos jogával, közzéteszem álláspontom, amit a bíróságon az ítélet kihirdetésekor, csak sommás rendbírság kiszabásának kockázatával tehettem volna meg.

A szó szerinti bírósági tragikomikus színjáték szemlélőjeként az ítélethozatalban világosan érzékeltem a tetten érhető súlyos politikai megfelelés kényszert és a sokat emlegetett kettős mércét.

Kétségbe kell vonnom az ítélkező bírónő válaszát a hallgatóságban helyet foglaló református gyülekezet egyik tagjának az ítélet kihirdetése után feltett kérdésére, mely szerint ugyanilyen
felfogásban ítélkezne, ha a Hazatérés Temploma népes gyülekezete netán a zsinagóga vagy a hitgyülis központ Istentisztelete közepette
demonstrálna-e, határozott igennel válaszolt.

Érthetetlen a magát nemzetinek valló kormány több évvel ezelőtt meghozott döntése, mellyel az egyházi törvények szerint támogatott történelmi egyházak között sorolja fel azt a Hit Gyülekezetet, mely álláspontom szerint nem egyház, hanem szekta és számomra sokszorosan bizonyítottan magyarságellenes és szándékoltan alapvetésében nemzetromboló.

Ez is érdekelheti:  Az USA más országoknak szánt légvédelmi rakétákat ad Ukrajnának

A Hazatérés Templomában 2013. november 3-án tartott Istentisztelet résztvevőjeként és a Kormányzó életművének tisztelete jegyében tartott szobor leleplezés cselekvő részeseként éltem meg azt a gyűlölettel átitatott sokszáz résztvevős tombolást, ahol emberi mivoltukból teljesen kivetkőzött tömeg folyamatosan gyalázta a harangzúgás közben tisztelgő, főhajtó, az Istentiszteleten résztvevő embereket, nácizva, fasisztázva valamennyiünket.

Természetesen valószínűsíthető, hogy a Hazatérés Temploma közössége és Hegedűs Lóránt lelkész sem törődik bele a nem jogerős ítéletbe és meggyőződésem szerint megtalálja az igazság érvényesülése jogi, erkölcsi útját.

Ez irányú törekvéseiket minden erőmmel támogatni kívánom, ahogy a múltban, úgy a jövőben is.

Reiner Péter

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Kapcsolódó:

Emlékezők és ellentüntetők a Horthy-szobor avatásán – és a reakciók

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

2 thoughts on “A hitgyülit nem lehet perbe fogni

  1. De igen Horthy Miklós kormányzó az egyik legnagyobb példaképünk!!!

  2. Sajnálatos módon Magyarország nem jogállam! Ez német jogászok egybehangzó véleménye is! Ahol az igazság „szimpátia kérdése,ott igazságról,jogról beszélni nem lehet. A hit gyülekezete a kormány szimpátiáját, támogatását élvezi és nem csak anyagilag, így az állammal szemben pert nyerni Magyarországon lehetetlen. Ami a Kormányzó Urat illeti, a mai politikai pockok közül egyik sem ér fel a cipője talpáig sem,sem szakmailag,sem emberileg, erkölcsileg meg pláne.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük