KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

A Guardiannál szidták a momentumosok Magyarországot

Az Európai Bizottságnak továbbra sem kellene elutalnia a Magyarországnak járó eurómilliárdokat, Orbán Viktor külpolitikája pedig aláássa Ukrajna érdekeit – többek között ezeket nyilatkozták Brüsszelben a Guardian tudósítójának a momentumos képviselők.

A Guardianban szidta a magyar kormány külpolitikáját Berg Dániel, a Liberálisok és Demokraták Szövetsége Európáért alelnöke, a II. kerület alpolgármestere, aki úgy véli, 1956 szellemisége jobban jelen van ma Kijevben, mint Budapesten.

Nem fogták vissza magukat a Momentum politikusai

A Brüsszelből tudósító Bayer Lili cikkében a momentumos politikus azt állítja, Orbán Viktor „megalázkodott” Vlagyimir Putyin orosz és Hszi Csin-ping kínai elnök előtt, amikor velük tárgyalt, és ezzel aláásta Ukrajna és a NATO érdekeit.

A Guardian másik cikkében – szintén Brüsszelből, Bayer Lili tudósításában – Cseh Katalint idézik, aki szerint a magyar kormány nem jóhiszeműen járt el a tárgyalások során, és nem felel meg teljesen az elvárásoknak az igazságszolgáltatás függetlenségével kapcsolatban. Lefordítva:

a Momentum alapítója szerint Magyarországnak nem kellene megkapnia az országnak tényszerűen járó eurómilliárdokat.

Mandiner

Kiemelt képen: Cseh Katalin / Fotó: MTI/Illyés Tibor

Kapcsolódó cikkek

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

One thought on “A Guardiannál szidták a momentumosok Magyarországot

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük