KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

A GÓLEM és a HIT gyermekei

A Gólem (héber szó, jelentése: alaktalan, élettelen tömeg) idomtalan, varázsigék segítségével agyagból készült emberi alak. A Gólemről szóló leghíresebb legenda a XVI. században, Prágában élt Lőw rabbi nevéhez fűződik. A legenda szerint a rabbi alkotta Gólemet, az ember formájú agyagszobrot, hogy az – a szombatnapon – mindenféle szolgálatot végezzen neki. A Gólem, a mítosz nyelvén a merő természeti embert jelenti, aki kizárólag az anyagi világ köreihez köti az életét.

A történelmet elszenvedő milliók általában nem azonnal, hanem kisebb-nagyobb késéssel ismerik fel az események ok-okozati összefüggéseit. Ma már sokan tudják, hogy az un. rendszerváltás gondosan előre tervezett, és irányított volt. Czike Lászlót idézve, a rendszerváltó szabadkőművesek – felmérve a magyar néplelket, a történelmi hagyományokat  – hozták létre a rendszerváltó politikai erőket, és bábáskodtak tevékenységük felett.

A valódi cél, mind a mai napig, két nagy váltó párt szervezése, két nagy szavazóbázis létrehozása. Oszd meg, és uralkodj!

A baloldali MSZP, mint az MSZMP utódja, adta magát. Ma sokan csodálkoznak azon, hogy az MSZP még mindig politikai tényező. Igen, az. Ahhoz, hogy a történelem süllyesztőjébe kerüljön, még sajnos ki kell halnia egy pár generációnak. Már itt van az utód is. Új eszmék álarcában szervezve lopakodott be sikeresen a parlamentbe. A szócséplés ne tévesszen meg senkit.

A jobboldalon két ciklus alatt – egy öt százalékos liberális pártocskából – hozták létre a jobboldal nemzeti álarcot viselő zászlóshajóját, a FIDESZT. Évszázadok küzdelmében a magyaroknak szükségük volt arra, hogy nagyjaik, hőseik köré kiépítsék az emlékezet kultuszát, amelyből mindig erőt merítettek további küzdelmeikhez. A két kialakítandó oldalnak megfelelő vezér bábukat is kellett kreálni. Orbán Viktor, Gyurcsány Ferenc. Orbán Viktor, mint Antall József kijelölt utódja. Gyurcsány Ferenc, mint a baloldal megmentője.

A szavazó bázisok együtt tartása leghatékonyabb eszközének – a mai napig – a „suttogó” propaganda bizonyult. Ellenségkép felmutatása, az emberek egymás ellen uszítása, hergelése. Négy év múlva győztesek leszünk, stb.

A jelenlegi parlamenti pártok, és vezetőik gólemek, agyagbábuk. Ilyenné váltak híveik is. A FIDESZ megtévesztett szavazói most revánsot vettek, bosszút álltak a vélt ellenségen. Süketen mennek el az új hangok mellett, nem érdekeli őket, hogy bálványaik mit tettek, vagy mit nem tettek, nem foglalkoznak a megváltozott körülményekkel.

A Jobbik, mint keresztény és nemzeti párt, valóban a nemzet tagjaiból szerveződött.

Nem egészen egy év alatt közel egy millió embert tudott megszólítani, akik tudatosan, választásuk alapján álltak melléjük. Ezek az emberek vették a fáradságot, hogy – a különféle propagandák ellenére – személyesen győződjenek meg az igazságról. Megkeresték a Jobbik médiumokat, elmentek a lakossági fórumokra, megismerték a Jobbik tagjait, képviselőjelöltjeit, és elolvasták a Jobbik választási programját. Ezek alapján döntöttek és meg voltak győződve arról, hogy erre a programra magyarok milliói fognak majd szavazni. Hittek a Jobbik választási győzelmében.

Kedves Jobbik tagok! Kedves képviselőjelöltek! Kedves szimpatizánsok!

A hit mindig a teljességre tör. Hinni nem lehet, csak egy kicsit. Hinni nem lehet, többé-kevésbé. A hit nem ismeri a százalékszámítást.

A hit gyermekei nem latolgatják az esélyeket. Ők hisznek és tesznek.

Isten tartsa meg Önöket, hitükben! Isten áldja meg áldozatos munkájukat!

Bárki felvetheti, hogy az elmúlt húsz év politikáját túl nagy távolságból, elnagyoltan és leegyszerűsítve szemléltettem. Felvetődhet az is, hogy az összes parlamenti pártot egy kalap alá véve állítottam szembe a Jobbikkal, és az ellentétpárt kihasználva, a mérleget egy elegáns fordulattal az utóbbi javára nyomtam le. Az un. rendszerváltást ugyan be lehetne mutatni egy regény keretein belül, de amellett, hogy nem sok értelme lenne, a feldolgozás is több kötetre rúgna. A regény mára elavult irodalmi műfaj lett, mert az apokaliptikus idők felgyorsult tempójának, és a következtetések egyre sürgetőbb levonásának feltételeit nem tudja teljesíteni. Ma a rövidebb és tömörebb esszé a megfelelő.

Az írás elsősorban nem a politikáról szól, bár szemléltető képeit onnan veszi.

Az írás a hitről szól. Ellentétpárról sem beszélhetünk, hiszen a hitnek nincs alternatívája. Az un. Jobbik-jelenség teljes egészében csak így érthető.

A Gólem sem a hit gyermekének az ellentétpárja, hiszen az, csak egy anyagbábú.

„Hagyd a holtakra, hadd temessék el halottaikat.”

(antennis)

(A zsidó hagyomány népmondája szerint az 1500-as évek vége felé a prágai gettóban Maharal (Judah Löw ben Bezalel) rabbi a misztikus- és titkos tan, a kabbala segítségével – szájába helyezett varázserejű papírral – életet lehelt a Moldva-folyó partjáról származó agyagból és vérből gyúrt műemberbe, majd az a szombatnapon mindenféle szolgálatot elvégzett neki. Ha a rabbi az isten nevével ellátott cédulát elvette tőle, akkor ismét agyagtömeggé vált. A maradványait a legenda szerint még ma is őrzik a prágai Régi-új (Altneu) zsinagóga padlásán. A Gólem maga a teremtés, az emberős, az Ősádám, a (még) teljes lehetőség. „Látták szemeid az alaktalan testemet (szó szerint: amikor még Gólem voltam), és könyvedben ezek mind be voltak írva: a napok is, a melyeken formáltatni fognak, holott egy sem volt meg közülük.” (Zsoltárok könyve, 139:16. – Károli Biblia) A zsidó köznyelvben Gólem bárdolatlan, együgyű embert is jelent. – szerkesztő, több forrás nyomán)

Nemzeti InternetFigyelőKapcsolódó cikkek

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

0 thoughts on “A GÓLEM és a HIT gyermekei

  1. Nagyszerű, hogy olvashatunk ezekről a tényekről, hiszen nem is oly régen hallottunk arról, hogy GÓLEM embereket nevelnek.
    Szép új világ elé nézünk.
    Ne hagyjuk, nem hagyjuk! Ezért van szükség mielőbb a szebb jöbőre!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük