KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

A francia külügy szerint még nem jött el a tárgyalások ideje – Macron elsősorban Zelenszkij kérésére hívta fel Putyint

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Anne-Clair Legendre, a francia külügyminisztérium szóvivője egy, az RTVI-nek adott interjújában elmondta, hogy francia Emmanuel Macron Zelenszkij kérésére hívta fel Vlagyimir Putyin orosz elnököt.

Legendre hozzátette, hogy ezt természetesen a szövetségeseikkel egyeztetve teszi, mert szükségesnek tartják a párbeszéd csatornájának fenntartását. Példaként megemlítette, hogy az ukrán fél kérésére Macron tárgyalt Putyinnal az energodari, zaporozsjei atomerőmű helyzetéről.

Elmondása szerint Párizsban úgy látják, hogy jelenleg helyzetben a harctéri összecsapások annyira hevesek, hogy egyelőre a tárgyalások ideje még nem jött el. A francia külügy azonban bízik abban, hogy eljön az idő, amikor az ukránok a nekik nyújtott támogatásokat követően úgy döntenek, hogy leülnek tárgyalni, ezért a tárca hasznosnak tartja a párbeszéd csatornájának fenntartását.

Legendre megjegyezte: nemcsak a párbeszédcsatornák fenntartásának ténye fontos, hanem az is, hogy Franciaország igyekszik hangot adni az ukrán fél által felvetett kérdéseknek.

Korábban Emmanuel Macron francia elnök kijelentette, hogy folytatni akarja a párbeszédet Oroszországgal.

Kiemelt képen: Anne-Clair Legendre, a francia külügyminisztérium szóvivője

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: