TÁMADÁS A TURULUNK ELLEN - NYÍLT LEVÉL AZ ÚJ HEGYVIDÉKI POLGÁRMESTERNEK
     

KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

A Fideszben már a koalíciókényszerre készülnek – Itt a kormánypárti B terv

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!
NIF: Az, aki az ördöggel is szövetkezne, hogy „megmentse Magyarországot”, az csak az ördöggel fog szövetkezni. Magyar, évezredes tapasztalat alapján kialakult, bölcsesség.
Vona-zazrivecz Gábor felesége a pártigazgató Szabó Gábor első unokatestvére: zsidók. Így könnyen kialakulhatott a kapcsolat, amit eddig sikerült rejtve tartaniuk: a PT tagjaival most már nyíltan kebelre boruló Vona-zazrivec jól megszo…. a magyarságot, mégpedig a nemzeti radikális magyarságot, akik gyökeres változásokban reménykedtek. Csodásak vagytok Rosszabbikosok! Igazán csodásak!!! Radikális magyarok ennyire vakok lennének? Mikor tértek észre már?


A Heti Válasz legfrissebb számában megjelent cikk tanúsága szerint a Fideszben már komoly előkészületek zajlanak arra az esetre, ha a kormánypárt a 2018-as választások után nem szerez többséget és koalícióra kényszerül valamelyik ellenzéki párttal. A B terv minden verziója Orbán Viktor távozásával számol.

A hetilap elemzése szerint a Fidesz két lehetőséggel számol arra az esetre, ha 2018-ban nem szerez kormányképes többséget:

vagy az MSZP-vel, vagy a Jobbikkal lenne kénytelen koalícióra lépni.

Időközi pofonok

Egy ilyen B terv létjogosultsága azon alapszik, hogy hiába mérik az elemzők a kormánypárt torony magas előnyét a közvélemény-kutatásokon, a gyakorlat azt mutatja, hogy az ellenzék az eddigi időközi választások túlnyomó többségében képes volt diadalmaskodni a Fidesz ellenében.

64 olyan körzet adódott az elmúlt években ahol a győztes ellenzéki jelöltek 0-20 százalékpontnyi különbséggel utasították maguk mögé a Fidesz logó alatt ringbe szálló ellenfeleiket.

A cikk kiemeli, hogy a Jobbik 15, zömmel északkelet-, és közép-magyarországi körzetben számíthatnak egyéni mandátumra, míg az MSZP és csatolt részei 31, főleg budapesti és Pest megyei választókerületet orozhatnak el a kormánypárttól.

8 körzetben pedig kétesélyes, hogy a nemzeti ellenzék, vagy a kommunista utódpárt lesz-e a befutó.

A cikk rámutat arra, hogy a két politikai formáció nem szorul rá, hogy formális szövetséget, vagy technikai együttműködést kössön egymással, nem is látszik ilyen törekvés, viszont szavazói szinten az Orbán-ellenes protesthangulat eredményez olyan eseteket, amikor átszavazás történhet, ha a másik párt jelöltje esélyesebb kiütni a fideszes indulót.

Ez is érdekelheti:  A balkáni országok a határok megváltoztatására készülnek – háború a láthatáron

Ha a vezetői és állományi válsággal küzdő baloldal képes rendezni a sorait, és a Jobbikhoz hasonlóan erős belső rendet felmutatni, akkor az ellenzék megszorongathatja a Fideszt az egyéni mandátumokért folyó küzdelemben.

Orbánnak mennie kell

Mivel mind a Jobbik, mind a baloldal kampányának nagy valószínűséggel Orbán Viktor áll majd a célkeresztjében, ha a Fidesz képtelen egyedül kormányt alakítani ’18-ban, bárkivel számoljanak is potenciális partnerként, a jelenlegi miniszterelnökökkel valószínűleg mindkét fél kizárná az együttműködést.

Épp ezért a Fideszben azzal számolnak, hogyha szükséges, akkor a kiemelt kabinetvezetők valamelyikét ültetik a miniszterelnöki székbe:

A baloldallal való összefogás esetén a technokrata, euroatlanti elkötelezettségű Varga Mihály lenne a befutó.

Ha viszont a Jobbik lenne a megkerülhetetlen második erő, akkor az uniókritikus és halálbüntetés-párti Lázár János esélyes a „kényszer-miniszterelnöki” pozícióra.

alfahir.hu, Tari Tamás
Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

One thought on “A Fideszben már a koalíciókényszerre készülnek – Itt a kormánypárti B terv

  1. Ez egy régi hasbaakasztó technika,hogy a jövőt felvázolja valaki,és a vágyait beleszövi.Amikor minisztercsere van,akkor is akad néhány okostojás ,aki megmondja,hogy ki lesz leváltva és kire,ez egy technika,hogy a polcra fölkerüljön valaki,”hát Bástya elvtársat már nem is akarja megmerényleni senki?”pont olyan A jobbik nem fog kormányra kerüni soha,Simicska ide,zsidók oda,

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük