Országossá vált Oláhországban a fogolyzendülés

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

NIF: egyetemista voltam még, mikor a szobatársunk unokatestvére, egy volt első osztályú bokszoló betoppant a szobánkba. Akkor szabadult a második fogva tartásából. Elmesélte, hogy amikor a második alkalommal bekerült a lerbe, akkor amint belökték a nagy közös cellába az ajtó mögött megállt és elordította: A főnök a folyosóra. Az egyik ágyból kikelt egy méretes gorilla és se szó, se beszéd elkezdték egymást püfölni. Bokszolónk kiütéssel győzött. Aztán átlépve az exfőnök ájult testén befeküdt annak az ágyába. Minderre azért volt szükség, mert a rabok száma nagyobb volt az ágyak számánál. Azok akik a hideg betonra szorultak nem bírtak ki a börtönben többet, mint egy évet. A bunyót a bokszolót belökő börtönőr végignézte, utána jelentést tett. A bokszolótól elkobozták az „első osztályú” fogolyruháit és kapott negyed osztályút. Kérdeztük az milyen? Hát, válaszolta, egy kabátujj és egy nadrágszár.

Ilyenek a román börtönviszonyok!

Tíz börtönre terjedt ki szerdára a Romániában kedden kirobbant fogolylázadás. A rabok elsősorban az embertelen fogvatartási körülmények, a túlzsúfoltság ellen tiltakoznak, több helyen nem riadva vissza az erőszaktól sem – számol be Kiss Judit, Vadas Henrietta és Pinti Attila a kronika.ro-n. Raluca Prună igazságügyi miniszter szerdán a helyzetre reagálva megoldást ígért, viszont úgy nyilatkozott: a börtönökben uralkodó állapotok már több mint 20 éve súlyosnak tekinthetők. Biró Rozália, a szenátus emberjogi bizottságának elnöke a Krónikának elmondta, a jelenlegi börtönlázadás-sorozat sokévi halogatás és nemtörődömség eredménye.
Tíz börtönre terjedt ki szerdára a Romániában kedden kirobbant fogolylázadás. A rabok elsősorban az embertelen fogvatartási körülmények, a túlzsúfoltság ellen tiltakoznak, több helyen nem riadva vissza az erőszaktól sem. Mintegy nyolcszázan megtagadták az ételt.

Zendülés történt a csíkszeredai börtönben is, ahol tizenöt fogvatartott barikádozta el magát szerdára virradóra az egyik cellában, így a büntetés-végrehajtási intézet alkalmazottai könnygázt vetettek be ellenük. A lármázva tiltakozó rabok a fogvatartási körülmények javítását, a cellák zsúfoltságának csökkentését, a tévénézési program „zárórájának” – 23 óra – meghosszabbítását követelték, illetve azt kérték, hogy a hőségben hosszabb ideig tartsák nyitva az ajtókat.

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

4 thoughts on “Országossá vált Oláhországban a fogolyzendülés

 1. Mint ismeretes, a kb. 1859-töl „romanianak” nevezett mü-orszagot, (a többi „kis antant” mü-orszaggal együtt!), azert nagyobbittattak meg 1920., az un. PLUTOKRACIA fökolomposai, az un. „nagy antant” orszagok korrupt politikusaival, hogy a nekik gazsulalni nem akaro, Magyar-Osztak Monarchiat, es Nemetorszagot, szet-szaggassak, es a maradekot, ellenseges mü-orszagokkal körbe-vegyek/zarjak!!!
  Ezert, a II. vilaghaborü kitörösenek okait/okozoit, elsösorban, ezekben a Parizs környeki lealazo bekediktamokban kell keresni!!!
  Amelyet, hogy soha többe megvaltoztani senki ne tudja, az un. EUROPAI –ANTANT ERDEKEKET VEDENI HIVATOTT– es az USA-bol iranyitott, UNIO komisszarjaival öriztetnek!!!
  Amelyik mindaddig, igy fog maradni, ameddig az egykori tengelyhatalmak orszagok nepei, ezt eltürik!!!
  Velelmezi az 56-os Veteran es Koppanyivadek

  1. Trianon okairól ld. ifj Tompó László:
   A Rothschildok parancsára verték le 1848-at és darabolták fel hazánkat
   http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=52303
   Idézet innen: „Aztán jött 1903, amikor meghalt XIII. Leó pápa, akinek titkárát, a Rothschildok pápajelöltjét, Mariano Rampolla bíborost, megválasztották ugyan utódának, de addig nem hirdették ki, amíg a magyar apostoli király, Ferenc József, beleegyezését nem adta, de az megvétózta jelölését, így nem ő, hanem Giuseppe Sarto lett az utód (X. Piusz néven), aki eltörölte a vétót, és ekkor a Rothschild-ház Párizsban fölesküdött arra, hogy többé a magyar apostoli király nem fogja az ő új világrendjüket megvétózni, így elhatározták, hogy a párizsi szabadkőművesek által alkalmas pillanatban feldarabolják országunkat.”

 2. Magyarországot bezzeg mindig büntetik, hol azért, mert nem kap valaki kóser kaját, hol azért, mert nem elég az EU által előírt légtér, hol pedig szórakozásból. Össze lehet számolni, mennyi pénzt veszített már el a magyar állam. A G. Schwartz által finanszírozott aktivisták igazán váratlan látogatást tehetnének az oláh börtönökben valamint a nevelőintézetekben, az AIDS-es gyerekek ellátásában(?), akik a hideg kövön mezítelenül, éhesen éldegélnek, ha ezt annak lehet nevezni.

 3. Fagylaltot is kérnek nemcsak flekkent , és nőket – fodrászt , no meg észt a gondolkodáshoz . Nem is olyan rossz az oláh börtönben , –Vannak olyan szórványban élő magyar testvéreink akiket állandóan megaláznak és bántanak , talán őnekik kellene zendülni valahol a világ közepén

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük