KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

A Fehér Ház közölte Ukrajnával, hogy fogy a pénz és a támogatás nem korlátlan idejű

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Az USA kifogy az Ukrajnának szánt pénzből, hacsak a kongresszus nem hagy jóvá további finanszírozást – közölte szerdán újságírókkal John Kirby, a Nemzetbiztonsági Tanács szóvivője.

“Rövid távon mind Ukrajna, mind Izrael számára vannak előirányzataink és felhatalmazásaink” – mondta Kirby a napi sajtótájékoztatón. “De nem akarunk hosszú távú támogatást sütögetni, amikor a kötél végén vagyunk”.

“És Ukrajnában, az ukrajnai finanszírozás tekintetében közeledünk a kötél végéhez” – tette hozzá. “Ma bejelentettünk 200 millió dollárt, és addig folytatjuk a támogatást, amíg csak tudjuk, de nem lesz korlátlan időre szól.”

Arra a kérdésre, hogy definiálja a “közeli határidőt”, Kirby azt mondta, hogy nem tud konkrét dátumot megjelölni, mert ez attól függ, hogy Ukrajna és Izrael milyen gyorsan használja el a felszerelését és lőszerét, “illetve, hogy mire van szükség és milyen a képességünk”.

Kedden a Pentagon szóvivője biztosította az újságírókat, hogy az USA képes “folytatni a támogatását mind Ukrajnának, mind Izraelnek, és fenntartani saját globális készenlétét”.

Kirby ugyanakkor elismerte, hogy a kongresszus által korábban Ukrajna számára előirányzott pénz “nem tart örökké”, és a törvényhozóknak többet kell jóváhagyniuk, méghozzá hamarosan.

“Minél hamarabb lesz házelnök, nyilvánvalóan annál kényelmesebb lesz mindannyiunk számára, hogy támogatni tudjuk Izraelt és Ukrajnát” – mondta.

A képviselőháznak múlt kedd óta nincs házelnöke, amikor Kevin McCarthy lett az első házelnök, akit a Ház szavazásán leváltottak, egy állítólagos, a Fehér Házzal kötött titkos alku miatt, amelynek célja, hogy több Ukrajna-finanszírozást hagyjanak jóvá. Több republikánus szavazott a kaliforniai kollégájuk ellen, akit az összes kisebbségben lévő demokrata támogatott. A louisianai Steve Scalise, McCarthy utódjának jelölt republikánus a múltban támogatta Ukrajna finanszírozását.

2022 februárja óta, amikor az Oroszországgal való konfliktus eszkalálódott, az Egyesült Államok közel 44 milliárd dollár értékű katonai támogatást irányított Ukrajnának, valamint további milliárdokat készpénzben, humanitárius és gazdasági támogatások formájában.

Ez is érdekelheti:  Katonai segítség küldését sürgette Zelenszkij

Orosz Hírek

Kiemelt képen: John Kirby / AP / Susan Walsh

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

One thought on “A Fehér Ház közölte Ukrajnával, hogy fogy a pénz és a támogatás nem korlátlan idejű

  1. Immár vitathatatlan, hogy az USA vezetése nem a békéért, hanem a vérontásért, a minél szélesebb-körű ellenségeskedés eszkalálódásáért kötelezte el magát! Ezen semmi esetre sem szándékozik változtatni, hiszen a háború az egyik legjövedelmezőbb üzlet, és még gyéríti is a bolygónk lakosságát. No nem olyan mértékben, mint a védőoltások és az egyéb emberiségellenes intézkedések, de ne feledjük: sok kicsi sokra megy!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük