KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Kérjük, támogassa a magyarok emberi jogaiért küzdő Nemzeti Jogvédő Szolgálatot (njsz.hu) a személyi jövedelemadója 1%-ával!

Adószám: 19334684-1-05

A demokraták többsége nem akarja, hogy Biden újra induljon

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

A demokraták többsége egyértelmű nem lelkesedik Joe Biden amerikai elnök azon ötletéért, hogy 2024-ben újrainduljon a választásokon – derül ki egy hétfőn közzétett közvélemény-kutatásból.

Az Associated Press-NORC közvélemény-kutató központ felmérése szerint a demokraták mindössze 37 százaléka mondta azt, hogy szeretné, ha Biden indulna a második ciklusért – ez 15 százalékkal alacsonyabb, mint a novemberi félidős választások előtt mért arány.

Összességében a felnőtt válaszadóknak csak 22%-a gondolja úgy, hogy a 80 éves Bidennek újra kellene indulnia a következő 4 éves ciklusért. Ez az arány az időközi választások előtti 29%-hoz képest csökkent 22 százalékra.

A felmérés megjegyzi, hogy a Biden esetleges újraválasztását helyeslő demokraták csökkenő száma a jelek szerint a fiatalabb szavazók körében uralkodó hangulaton alapszik.

A Biden iránt legkevésbé az amerikai fiatalok lelkesednek. A 45 év felettiek 49%-a mondta azt, hogy az elnöknek újra kellene indulnia. A 45 év alattiaknak azonban csak 23%-a vélekedett így.

Az AP szerint az utólagos felmérések során néhány válaszadó úgy gondolta, hogy Biden kora korlátozza feladatainak ellátásában, megjegyezve beszédét, járását és visszatérő nyilvános baklövéseit.

A legutóbbi baklövés egy csütörtöki fehér házi rendezvényen történt, amelyen Biden a kabinetjének nemek szerinti összetételével dicsekedett, mondván: „a kormányzatomban a nők több mint fele nő”.

Januárban Biden megpróbálta elénekelni a „Happy Birthday”-t a polgárjogi ikon, ifjabb Martin Luther King menyének, de nem emlékezett a hölgy nevére. Egy szeptemberi nyilvános rendezvényen az egy hónappal korábban autóbalesetben elhunyt Jackie Walorski (R-Indiana) képviselő holléte felől érdeklődött.

Biden többször jelezte, hogy tervezi az újraválasztásért az indulást, de nem indította el hivatalosan a kampányát, mondván, hogy a végső döntés az egészségi állapotától és attól, hogy ezt hogyan fogadja a családja.

Donald Trump volt amerikai elnök, Biden fő ellenfele a 2020-as választásokon, november közepén jelentette be hivatalosan, hogy ismét indulni kíván az elnökségért.

Ez is érdekelheti:  A főpolgármester úgy eltüntette a város pénzét, hogy közben semmi nem épült

Kiemelt képen:  Joe Biden amerikai elnök köszönt, amikor 2023. február 4-én felszáll az Air Force One-ra Syracuse-ban, New York államban. © ANDREW CABALLERO-REYNOLDS / AFP

 

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük