Figyelem! - Fontos nemzeti kezdeményezés az ENSZ illetékes fórumaihoz kárpátaljai honfitársaink védelmében

KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

A Budaházy Bizottság Közleménye

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

A Budaházy Bizottság az Igazságtételért civil társaság örömmel fogadta, hogy levelére mintegy válaszul, közvetlenül Karácsony után Novák Katalin köztársasági elnök kegyelemben részesítette az ún. Budaházy-ügy hét vádlottját.

Arra kérjük tisztelettel Novák Katalin elnökasszonyt, hogy legyen következetes, s ne engedjen terepet egy újabb égbekiáltóan igazságtalan, ismételten társadalmi közfelháborodást kiváltó ítéletnek ebben a velejéig koncepciós, a magyar nemzeti ellenállást kriminalizáló, a Gyurcsány-Dobrev páros magyarságot terrorizáló ámokfutását leplezni hivatott eljárásban. Az elnökasszony által megfogalmazott célt az igazságszolgáltatásban megrendült közbizalom helyreállítására épp az szolgálja, ha a megismételt másodfokú, garantáltan elfogult eljárás előtt – miután az elsőfokú, kvázi vérbírói verdiktet hozó Ignácz bírót tárt karokkal fogadta a most másodfokon eljáró Fővárosi Ítélőtábla a bírái közé – minden vádlottnak kegyelmet ad.

Nincs, s nem is lehet garancia pártatlan és igazságos eljárásra ezek után ebben az ügyben, kivált a gyurcsányi rendelésre az ügyészség által kritikátlanul kiterjesztett terrorvád és bűnszervezeti minősítés miatt, ezért kérnénk tisztelettel Novák Katalin elnökasszonyt arra, alaposan gondolja újra Budaházy György és még kilenc társa – általa el nem utasított – kegyelmi kérvényének mihamarabbi elfogadását.

Az elnöki kegyelmi jogkör gyakorlását az ún. rendszerváltás óta igencsak beszűkítetten értelmezi a politikai elit, miközben annak épp az a lényege, hogy egy nagyhorderejű, a társadalom igazságérzetét alapvetően sértő, az egész jogrendet az igazságszolgáltatásba vetett közbizalom megrendítésével aláásó, nyíltan politikai rendelésre kreált és törvénytelen eszközökkel végigvitt ügyet egyszer, s mindenkorra, egy tollvonással, azaz aláírással lezárjon, s teremtsen tiszta helyzetet úgy, hogy azzal közvetlenül szolgálja az igazságszolgáltatás mélyreható reformját, a posztkommunista ítélkezési gyakorlat kettős mércéjének a történelem szemétdombjára küldésével.

Bízunk abban, hogy Novák Katalin ezen történelmi jelentőségű kihívásnak meg tud felelni, s ezáltal betölti minden igaz magyar ember vágyát arra a szabadságra, melyre Isten hívott el bennünket, s melyért népünk – köztársasági elnöki beiktatási beszédében is meghatóan felidézve – mérhetetlen áldozatot hozott szabadságharcos küzdelmeivel.

Gyurcsánynak szabadság, Budaházynak 17 év fegyház?! Nem, nem, soha!!!

A BBI nevében: Kondor Katalin és Hegedűs Loránt 

Várjuk véleményét itt!

%d bloggers like this: