KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

A magát Istennek képzelő Meta lehetővé teszi Donald Trumpnak, hogy a következő hetekben visszaállítsa Facebook-fiókját

Nick Clegg, a Meta globális ügyekért felelős elnöke egy interjúban azt nyilatkozta, hogy a vállalat röviddel a 2024-es választási ciklus előtt úgy döntött, lehetővé teszi, hogy Trump visszakapja a fiókjához való hozzáférést.

Clegg hozzátette, reméli, hogy Trump nem akarja „törvényellenesen” befolyásolni a 2024-es választásokat, ahogy a 2020-as választásokat alkalmával tette, ha úgy dönt, hogy visszatér a platformhoz – számol be az Insider.

Ez a megnyilatkozás mindenesetre roppant érdekes és mélységesen nagyképű egy cégvezértől, aki ezt úgy jelenti ki, mint aki jogosult arra, hogy ítélkezzen a törvénykezési gyakorlatban. Clegg ezzel újra csak azt bizonyítja, hogy a Meta továbbra is minden törvényeken felül állónak tartja magát.

Clegg „szerényen” hozzátette, hogy

„csak azt nem akarják, hogy Donald Trump törvényellenesen használja fel a fiókját, ahogyan azt 2020-ban tette, amikor a választások hiteltelenítésére törekedett”.

Trumpra új politikai minták és korlátozások vonatkoznának – tette hozzá Clegg.

Már csak az a kérdés, hogy Donald Trump egyáltalán szükségét érzi-e annak, hogy a Facebook szolgáltatásait igénybe vegye.

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Kapcsolódó cikkek

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük