KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Kiemelt képen: Putyin és Kim Dzsongun / Fotó: forum24.cz

Ha Észak-Koreát megtámadják, Oroszország katonai segítségben fogja részesíteni

Oroszország katonai segítségben részesíti a Koreai Népi Demokratikus Köztársaságot (Észak-Koreát), ha megtámadják – közölte Andrej Rudenko orosz külügyminiszter-helyettes kedden Iszlamabadban.

Az erről szóló rendelkezések abban az átfogó stratégiai partneri szerződésben szerepelnek, amelyet Putyin orosz elnök és Kim Dzsongun észak-koreai vezető június 19-én írt alá Phenjanban.

A szerződés 4. cikkelyének értelmében a felek, agresszió esetén minden szükséges segítséget megadnak egymásnak, beleértve a katonai segítséget is.

Abban az esetben, ha az egyik felet bármely ország vagy több ország fegyveres támadása éri, és így hadiállapotba kerül, a másik fél az ENSZ Alapokmánya 51. cikkével összhangban, valamint az Orosz Föderáció és a KNDK törvényeinek megfelelően, minden rendelkezésére álló eszközzel haladéktalanul katonai és egyéb segítséget nyújt – idézte Rudenko a szerződésben foglaltakat.

A Magyar Békekör hozzáfűzte: az utóbbi időben elmérgesedett a viszony a két Korea között. Phenjan és Szöul azzal vádolja egymást, hogy háborúra készül a másik ellen. Észak-Korea kedden biztonság okokból felrobbantotta a Dél-Koreába vezető utakat.

Iszlamabad, 2024. október 15. kedd (MB)

Kiadta: Magyar Békekör

 

Kiemelt képen: Putyin és Kim Dzsongun / Fotó: forum24.cz

 

 

Tisztelt Olvasók! A portál működtetéséhez nagyon nagy szükségünk van az Önök támogatására.

Kérjük Önöket, hogy a

DONATE

gombra kattintva segítsék anyagi hozzájárulásukkal működésünket!

A portál valóban független, anyagi támogatást semmilyen szervezettől, vagy politikai erőtől nem kapunk, ezért a legkisebb támogatásnak is örülünk.

Nagyon köszönjük!

 
Ez is érdekelheti:  A Die Weltwoche szerint Orbán Viktor letépte az EU álarcát

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük