KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Oroszország jelentős csapást mért Ukrajna kulcsfontosságú katonai kommunikációs létesítményére

Az orosz erők csapást mértek Ukrajna kulcsfontosságú katonai kommunikációs létesítményére, valamint számos más kiemelt fontosságú célpontra – közölte a moszkvai védelmi minisztérium a Russia Today tájékoztatása szerint.

A minisztérium csütörtöki közleményében azt írta, hogy orosz harci repülőgépek, drónok, rakéták és tüzérségi eszközök sikeresen „eltalálták az ukrán fegyveres erők fő hírszerzési igazgatóságának különleges rádiókommunikációs központját”, valamint kritikus fontosságú repülőtéri infrastrukturális létesítményeket.

A tisztviselők nem közölték, hogy pontosan hol található a központ, és nem nyilatkoztak a károk mértékéről sem.

Az ukrán média és tisztviselők több robbanásról számoltak be Harkovban valamint Szumi régióban, és szerda este Kijevben is több robbanás hallatszott. Helyi tisztviselők szerint a Harkovot ért csapás során több ballisztikus rakétát használtak.

Oroszország továbbra is nagy pontosságú csapásokat mér Ukrajna katonai létesítményeire, köztük zsoldosbázisokra, védelmi, ipari és energetikai létesítményekre, miközben kitart amellett, hogy ezek a támadások soha nem irányulnak civilek ellen.

Augusztusban a védelmi minisztérium azt állította, hogy egy Iszkander-M rakétával megsemmisítette az egyik ukrán gépesített dandár parancsnoki és irányító létesítményét, több mint egy tucat tisztet likvidálva.

 

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

 

Kiemelt képen: Szu-34-es vadászbombázó / illusztráció / Fotó: © RIA Novosti / Alexander Vilf

 

Tisztelt Olvasók! A portál működtetéséhez nagyon nagy szükségünk van az Önök támogatására.

Kérjük Önöket, hogy a

DONATE

gombra kattintva segítsék anyagi hozzájárulásukkal működésünket!

A portál valóban független, anyagi támogatást semmilyen szervezettől, vagy politikai erőtől nem kapunk, ezért a legkisebb támogatásnak is örülünk.

Nagyon köszönjük!

 
Ez is érdekelheti:  Zelenszkij közölte, hogy tönkre akarja tenni az egyszerű oroszok kényelmes életét

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük