KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Moszkva: Ukrajna hatalmas veszteségeket szenvedett a Kurszki területen

Ukrajna mintegy 11 400 katonát vesztett azóta, hogy a múlt hónapban behatolt az oroszországi Kurszki területre – közölte hétfőn a moszkvai védelmi minisztérium.

Az orosz hadsereg emellett több mint 1000 egységnyi ukrán haditechnikai eszközt semmisített meg, köztük 89 harckocsit, 42 gyalogsági harcjárművet, 74 páncélozott személyszállító harcjárművet, 635 páncélozott harcjárművet, 371 gépkocsit, 85 tüzérségi eszközt és 24 többszörös rakétavetőt, amelyek közül hét amerikai gyártmányú HIMARS-rendszer volt – állította a minisztérium legutóbbi napi frissítésében.

Csak az elmúlt 24 óra alatt Ukrajna 240 katonát és 13 egységnyi harci eszközt veszített – becsülte a minisztérium.

Az elmúlt nap folyamán az orosz szárazföldi erők tüzérség és a légierő támogatásával három ukrán támadást vertek vissza Mihajlovka, Cserkasszkaja Konopelka és Deszjatoj Oktyabrja települések közelében – áll a közleményben.

A kijevi csapatok Malaja Loknya, Korenevo, Kremjanoje és Martynovka falvak felé is megpróbáltak előrenyomulni, de visszaszorították őket – tették hozzá.

„Folytatódnak a felderítési és keresési műveletek az erdős területeken az ellenséges szabotázscsoportok felkutatására és megsemmisítésére, amelyek megpróbálnak mélyebben behatolni orosz területre” – közölte a védelmi minisztérium.

A közlemény szerint az orosz csapatok, tüzérség és légierő több mint egy tucatnyi helyen lőtték az ukrán állásokat a Kurszki területen. Légi és rakétacsapásokat mértek katonai koncentrációk és külföldi zsoldosok ellen az Oroszországgal határos ukrajnai Szumi régióban is – közölte a minisztérium.

Az ukrán erők augusztus 6-án hatoltak be a Kurszki területre, a Moszkva és Kijev közötti ellenségeskedések 2022 februári kezdete óta a legnagyobb támadásban nemzetközileg elismert orosz területre. Előrenyomulásukat az orosz hadsereg gyorsan megállította, de a térségben folytatódnak a harcok, a kijevi csapatok még mindig több települést tartanak a határ menti térségben.

Vlagyimir Putyin orosz elnök a múlt héten azt mondta, hogy a Kurszki terület felszabadítása az orosz hadsereg „szent kötelessége”. Putyin szerint Ukrajna a régió célba vételével Moszkvát akarta „idegessé” tenni, és arra kényszeríteni, hogy átcsoportosítsa egységeit a frontvonal más kulcsfontosságú szektoraiból.

Ez is érdekelheti:  Bolgár cég adta tovább a Hezbollahnak a személyhívókat

„Sikerrel járt az ellenség? Nem, nem ért el semmit” – hangsúlyozta Putyin.

Az orosz erők „stabilizálták a helyzetet, és megkezdték az ellenség fokozatos kiszorítását a határ menti területekről” a Kurszki területen, miközben a Donbasszban és a front más részein is fokozták előrenyomulásuk sebességét – tette hozzá az elnök.

Orosz Hírek

 

Kiemelt képen: Kurszkban kilőtt ukrán páncélozott szállító harcjárművek / Fotó: X

 

 

Tisztelt Olvasók! A portál működtetéséhez nagyon nagy szükségünk van az Önök támogatására.

Kérjük Önöket, hogy a

DONATE

gombra kattintva segítsék anyagi hozzájárulásukkal működésünket!

A portál valóban független, anyagi támogatást semmilyen szervezettől, vagy politikai erőtől nem kapunk, ezért a legkisebb támogatásnak is örülünk.

Nagyon köszönjük!

 

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük