KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

A Kreml figyelmeztette az Egyesült Államokat a Szevasztopol elleni támadás következményeire

Következményei lesznek az Egyesült Államok részvételével végrehajtott, Szevasztopol elleni, civilek halálát okozó rakétacsapásnak – jelentette ki Dmitrij Peszkov elnöki szóvivő, akit a RIA Novosztyi idézett.

„Az Amerikai Egyesült Államok, közvetlen részvétele az orosz civilek halálát okozó harci cselekményekben, olyan súlyú esemény, amely következményekkel jár. Hogy ezek pontosan milyenek lesznek, azt majd az idő eldönti”

– mondta a Kreml szóvivője.

Így válaszolt Peszkov arra az újságírói kérdésre, hogy Moszkva tervez-e megtorló intézkedéseket Washington ellen, tekintettel arra, hogy az előző nap amerikai rakétákat, amerikai segédlettel vetettek be a Krímben.

Ez is érdekelheti:  Medvegyev: nincs különbség a Bandera-rezsim és az Egyesült Államok között

Peszkov magát a rakétatámadást barbárnak nevezte hozzátéve, hogy a nyomozó szervek dolgoznak a történtek kivizsgálásán.

„Tökéletesen látjuk, hogy ki áll emögött. Az elnök éppen a múlt héten beszélt arról, hogy ki irányítja ezeket a rakétákat, amelyek technikailag teljesen összetettek, és ki biztosítja ezeknek a kilövését. Nem ukránok”

– tette hozzá az elnöki szóvivő.

Felszólította a média képviselőit, hogy kérdezzék meg a külföldi újságírókat, az európai és amerikai államfők sajtótitkárait,

„miért gyilkol orosz gyerekeket a kormányuk”.

Az ukrán erők június 23-án, moszkvai idő szerint 12 óra 15 perckor öt amerikai ATACMS típusú, kazettás robbanófejjel ellátott műveleti-taktikai rakétával csapást mértek Szevasztopolra. Az orosz légvédelem a lövedékek közül négyet elfogott. Azonban az ötödik rakéta repeszrobbanófeje a levegőben felrobbant.

Négy ember halt meg: két gyermek és két felnőtt.

Vitalij Deniszov, a szevasztopoli egészségügyi hivatal igazgatójának legfrissebb adatai szerint 153 ember szenvedett sérüléseket, 79-en pedig kórházba kerültek, köztük 27 gyermek van.

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)Kiemelt képen: ATACMS rakéták betöltése a HIMARS nagy mobilitású tüzérségi rakétarendszerbe. / © AP Photo / Sgt. 1. osztályú Andrew Dickson Archív

 

Tisztelt Olvasók! A portál működtetéséhez nagyon nagy szükségünk van az Önök támogatására.

Kérjük Önöket, hogy a

DONATE

gombra kattintva segítsék anyagi hozzájárulásukkal működésünket!

A portál valóban független, anyagi támogatást semmilyen szervezettől, vagy politikai erőtől nem kapunk, ezért a legkisebb támogatásnak is örülünk.

Nagyon köszönjük!

 

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük