KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Washington nyíltan támogatja a kijevi-rezsim civilek elleni bűncselekményeit

Ukrajna vasárnap az oroszországi Szevasztopolt támadta meg, az Egyesült Államok által biztosított, kazettás bombák robbanófejeivel ellátott ATACMS rakétákkal

Legalább négy ember meghalt, és legalább 151-en megsebesültek, köztük több tucatnyi gyermek. Míg a rakéták közül négyet elfogott a légvédelem, az ötödik letért az útvonaláról, és a kazettás robbanófejét egy forgalmas fekete-tengeri strand és a hétvégi tömeg felett robbantotta fel – jelentette az orosz védelmi minisztérium.

Az amerikai kormányzat demonstratívan támogatja Kijevet az orosz civilek elleni indokolatlan terrorista csapásaiban – idézte Anatolij Antonov moszkvai nagykövetet az oroszhirek.hu.

A támadást az ukránok akkor hajtották végre, amikor a tengerparton a lehető legnagyobb volt a tömeg – mondta Antonov újságíróknak, amikor arra kérték, kommentálja Washington reakciójának hiányát a halálos csapásra.

“Az amerikai kormányzat demonstratívan támogatja a kijevi rezsim bűntetteit. A nemzetközi terrorizmus oldalára állt, és elnézi a Bandera híveinek a civilek elleni támadásait”

– jelentette ki a nagykövet.

“A washingtoni döntéshozók számára nyilvánvaló, hogy az ATACMS rakétákban lévő kazettás bombákat nem lehet amerikai szakemberek részvétele és az amerikai hírszerzés támogatása nélkül bevetni. Nem véletlen, hogy az ellenséges drónok szinte naponta köröznek a Fekete-tenger felett”

– tette hozzá.

“Mindez az amerikai álhumánus külpolitika halálát jelzi az ukrán válság véres mocsarában”

– mondta a diplomata.

Az orosz védelmi minisztérium Washingtonra hárította a felelősséget az ukránok “előre megfontolt terrorista rakétatámadásért”, azzal vádolva azt, hogy egyrészt Kijevet ellátta az ATACMS rakétákkal és kazettás lövedékkel, másrészt hírszerzési és felderítési adatokat szolgáltatott orosz célpontokról.

Ez is érdekelheti:  Szevasztopol, a hős város: egy férfi saját testével védte felesége életét az ukrán rakétatámadás alatt

Szevasztopol kormányzója, Mihail Razvozsajev szerint a rakétacsapásban legalább négy ember, köztük két gyermek vesztette életét. A sebesültek száma vasárnap estig 151-re emelkedett. Az egészségügyi minisztérium szakemberekből álló közös csapatot küldtek a városba, hogy segítsenek az áldozatokon. Közben tűzszerészek dolgoznak a helyszínen, és átfésülik a partot az ATACMS kazettás robbanófej esetleges fel nem robbant szubmuníciói után.

MHKiemelt képen: Oroszország amerikai nagykövete, Anatolij Antonov © AFP / Justin Sullivan

 

Tisztelt Olvasók! A portál működtetéséhez nagyon nagy szükségünk van az Önök támogatására.

Kérjük Önöket, hogy a

DONATE

gombra kattintva segítsék anyagi hozzájárulásukkal működésünket!

A portál valóban független, anyagi támogatást semmilyen szervezettől, vagy politikai erőtől nem kapunk, ezért a legkisebb támogatásnak is örülünk.

Nagyon köszönjük!

 

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

2 thoughts on “Washington nyíltan támogatja a kijevi-rezsim civilek elleni bűncselekményeit

  1. A Feketetenger felett röpködő USA drónokat LEGKÉSÖBB a háború kezdete óta le kellett volna lőni, nyilván az összest.

    Az orosz tökölődésnek egy az eredménye:
    – a pofátlan usákok szemében gyengének tűnnek az oroszok!

    1. Sajnos az USA drónok a Fekete-tenger felett, de nemzetközi területen repkednek. Ott nem lőhetik le őket az oroszok, mert az az USA-val szembeni nyílt katonai agressziónak minősülne. Igen, végtelenül arrogáns és gusztustalan, amit az amerikaiak művelnek, de mindig is ilyenek voltak.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük