KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Az USA felelős a szevasztopoli polgári lakosságot ért rakétacsapásért

Washington felelős a szevasztopoli polgári lakosságot ért rakétacsapásért, mivel a felhasznált ATACMS rakétákra vonatkozó összes célzási adatot amerikai szakemberek táplálják be – közölte az orosz védelmi minisztérium.

Az ATACMS rakéták repülési küldetését amerikai szakemberek programozzák az amerikai műhold-felderítés alapján, így elsősorban Washington a felelős a szevasztopoli civilek elleni szándékos rakétacsapásért – közölte az orosz védelmi minisztérium (HM).

„Ezért a Szevasztopol polgári lakosságát ért szándékos rakétacsapásért a felelősség elsősorban Washingtont terheli, amely ezt a fegyvert szállította Ukrajnának, valamint a kijevi rezsimet, amelynek területéről a csapást indították”

– áll a közleményben.

Kiemelt képen a szevasztopoli strand a támadás pillanatában / printscreen

A Szevasztopol városa elleni szándékos terrorista rakétacsapást június 23-án, moszkvai idő szerint 12 óra 15 perckor hajtották végre öt, az Egyesült Államok által szállított ATACMS taktikai rakétával, amelyek kazettás robbanófejekkel voltak felszerelve.
A rakétatámadás során az orosz légvédelem négy rakétát elfogott. Az ötödik rakéta sérült robbanófeje a levegőben felrobbant ami számos civil áldozatot követelt Szevasztopolban.

Az orosz egészségügyi minisztérium szerint 124-en sérültek meg, köztük 27 gyerek, és hárman vesztették életüket, köztük két gyermek.

Az orosz minisztérium szerint a szevasztopoli civilek elleni amerikai ATACMS rakéták elleni csapás sem marad válasz nélkül.


Figyelem! A fenti hír propagandának minősül, mivel az a mindig nagyon “demokratikus” EU-ban üldözött, betiltott és propagandistának kikiáltott Sputnik News értesülései nyomán készült.

Kiemelt képen: Rendőrök az oroszországi Szevasztopol (Krím) utcáin, miután az ukrán fegyveres erők rakétatámadást intéztek a város ellen. / © Szputnyik / Konstantin Mikhalchevskiy

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük