KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Művérrel öntötték le a BBC székházát palesztinpárti tüntetők

Palesztinpárti tüntetők vért jelképező vörös festéket öntöttek a BBC londoni irodájának bejáratára – adra hírül a Sky News. A történtekért a Palestine Action nevű szervezet vállalta a felelősséget, állításuk szerint így akartak tiltakozni a brit közszolgálati csatorna ellen, amiért „az izraeli megszállók hazugságait terjeszti”. A BBC nem reagált az akcióra. A rendőrség tájékoztatása szerint még nem vettek őrizetbe senkit az esettel összefüggésben.

Függetlenül attól, hogy ki mit gondol, ezt nem így kellene

– méltatlankodott a csatorna egyik rádiós műsorvezetője.

A Sky News emlékeztetett rá, hogy a Palestine Action már korábban is szervezett hasonló megmozdulásokat: ők voltak például, akik ketchuppal öntötték le Arthur Balfour egykori brit miniszterelnök szobrát. Az ő nevéhez fűződik ugyanis a Balfour-nyilatkozat: az 1917-es dokumentumban, még külügyminiszterként fejezte ki szándékát, hogy támogatja egy önálló zsidó állam létrehozását.

Érdekes, hogy a BBC a palesztinpártiak célkeresztjébe került, hiszen az elmúlt napokban azért bírálták sokan a csatornát, amiért nem hajlandó terrorszervezetnek nevezni a Hamászt.

Olyannyira, hogy még külön cikket is szentelt a témának, amiben a külpolitikai rovatvezető ad homályos magyarázatot arra, hogy miért döntöttek így. Ebben amellett érvel, hogy őket nem érdekli politikusok és szakértők miként vélekednek, „így próbálják megőrizni objektivitásukat”. Párhuzamként hozza, hogy a II. világháború során is csak „ellenségként” hivatkoztak a nácikra, nem illették őket olyan jelzőkkel, mint például „gonosz”.

Mint arról korábban beszámoltunk, a napokban többezres tömeg tüntetett Londonban és más városokban a palesztinok mellett. Emlékeztettünk rá: a brit törvények alapján 14 évig terjedő szabadságvesztéssel sújthatók, akik a brit kormány által militáns terrorszervezetnek minősített csoportokhoz csatlakoznak, illetve másokat ilyen csoportok támogatására biztatnak.

Ez is érdekelheti:  Halállistára került az ukrán, aki videóra vette menekülését a kijevi rezsim elől (videó)

A brit kormány két évvel ezelőtt ilyen szerveződéssé nyilvánította a Hamászt, amelynek nagy-britanniai tevékenységét és támogatását törvényen kívül helyezte.

Magyar Nemzet

Kiemelt képen a művérrel leöntött bejárat / Fotó: USTIN TALLIS / AFP

 

Tisztelt Olvasók! A portál működtetéséhez nagyon nagy szükségünk van az Önök támogatására.

Kérjük Önöket, hogy a

DONATE

gombra kattintva segítsék anyagi hozzájárulásukkal működésünket!

A portál valóban független, anyagi támogatást semmilyen szervezettől, vagy politikai erőtől nem kapunk, ezért a legkisebb támogatásnak is örülünk.

Nagyon köszönjük!

 

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

One thought on “Művérrel öntötték le a BBC székházát palesztinpárti tüntetők

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük