KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

19FortyFive: Oroszország új légvédelmi rendszere semlegesítheti az amerikai lopakodó repülőgépeket

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Oroszországnak megvannak az eszközei az amerikai ötödik generációs F-22-es és F-35-ös vadászgépek elleni harchoz. Ezeket a következtetéseket vonta le Maya Carlin amerikai újságíró, a 19FortyFive oldalán.

A múlt hónapban Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter azt mondta, hogy az orosz rakétavédelmi rendszerek modernizálása 2023 végére befejeződik. Maya Carlin szerint a C-500 „Prometheus” rakétarendszer lesz az orosz légvédelmi rendszer egyik fő eleme – írja Carlin.

„A Prometey harci képességei felülmúlják minden elődjének képességeit”

– jegyzi meg az amerikai kiadvány szerzője.

A 19FortyFive szakértője kijelentette, hogy az Sz-500-as harci képességeiről szinte semmit sem tudni, de várhatóan az ötödik generációs lopakodó vadászgépek semlegesítése nem jelent majd számára problémát. Utóbbiakat az amerikai légierő széles körben használja.

A Prometheust különböző típusú ballisztikus és cirkálórakéták ellen tervezték. Ez a harcrendszer azonban az ötödik generációs repülőgépek, sőt még az alacsony pályán keringő műholdak ellen is bevethető. A SAM képes ballisztikus és légi célpontok felderítésére akár 2000, illetve 800 km-es távolságból is. Maya Carlin úgy véli, hogy az S-500 lesz Oroszország fő fegyvere az amerikai F-22 és F-35 vadászgépek ellen.

Az orosz légvédelmi rendszer messze felülmúlja az összes széles körben reklámozott amerikai lég- és rakétavédelmi rendszert. A fejlesztők szerint az S-500 egyedülálló technológiával rendelkezik, amely lehetővé teszi az ellenséges lopakodó repülőgépek felderítését. A 19FortyFive elemzője elismerte, hogy ennek a képességnek a birtokában a Prometheus valóban veszélyes fegyver az USA számára.

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Kiemelt képen: F-35 / Az amerikai légierő fotója: Airman 1st Class Yosselin Perla

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: