KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Zelenszkij ukrán bizalmasa: „Az elnök úgy érzi, elárulták nyugati szövetségesei”

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Közeli segítője szerint Zelenszkij úgy gondolja, „nem biztosítottak neki elegendő eszközt a háború megnyeréséhez, csupán a túléléshez”.

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök washingtoni látogatása után, a Time magazin elkísérte őt Kijevbe, hogy bemutassa, hogyan reagálnak majd a Washingtonban kapott jelzésekre, különösen a Zelenszkijt a saját kormányán belüli korrupció elleni harcra felszólító kitartó felhívásokra, valamint a háború iránti lelkesedés elhalványulására, amelynek nem látszik vége.

A lapnak nyilatkozott az ukrán elnök belső körének egyik tagja is, akitől megtudták hogy Zelenszkij elárulva érzi magát nyugati szövetségesei által,

akik nem biztosítottak neki elegendő eszközt a háború megnyeréséhez, csupán a túléléshez. 

Arról is szóesett, hogy ennek ellenére Zelenszkij meggyőződése nem változott. A harctéren a közelmúltban elszenvedett kudarcok ellenére nem szándékozik feladni a harcot, és nem is akar semmiféle békéért folyamodni. Éppen ellenkezőleg,

az Ukrajna Oroszország feletti végső győzelmébe vetett hite olyan formát öltött, amely aggasztja néhány tanácsadóját”. 

Szerintük az ukrán elnök megingathatatlan, már-már messianisztikus. „Becsapja magát” – mondta egyik legközelebbi segítője. „Kifogytunk a lehetőségekből. Nem nyerünk. De próbáld meg ezt elmondani neki.” 

Mandiner

Kiemelt kép: DIRK WAEM / BELGA MAG / Belga via AFP

Ez is érdekelheti:  A Nyugat csalódást keltő hírrel készül Zelenszkij számára

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

One thought on “Zelenszkij ukrán bizalmasa: „Az elnök úgy érzi, elárulták nyugati szövetségesei”

  1. Addig él, amíg ezt a győzelmi propagandát nyomja. Amint ennek vége, neki is vége: a saját emberei ölik meg. Mert a jelenleginél jobb feltétellel köthetett volna békét, mielőtt ez a több százezer szerencsétlen meghalt volna.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük