KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Wesley Clark tábornok szerint gyakorlatilag tehetetlenek Orbán Viktorral szemben

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Az egykori NATO-főparancsnok komoly ellenfelet lát a magyar miniszterelnökben, akit már csak a 30 éves politikai tapasztalata folytán is nehéz lenne elmozdítani.

Noha Brüsszel, valamint a demokrata párti amerikai vezetés rendre lekicsinylően beszél Orbán Viktorról, s tesz úgy, mintha hazánk szuverenista kormányát csettintésre lehetne megrendszabályozni – például az Európai Unióból történő kizárással –, valójában

rendkívül nehéz ellenfélnek tartják a magyar miniszterelnököt.

Ez derül ki az X-en található MagaBabe nevű profilon a napokban megosztott videóból, amelyen Wesley Clark tábornok, a Korányi Dávid-féle Action for Democracy (A4D) kuratóriumi tagja arról beszél, hogy gyakorlatilag tehetetlenek a kormányfővel szemben. – Orbán Viktor egy okos fickó. Harminc éve van a politikában. Tudja, hogy mit csinál. Az ilyen embereket elég nehéz elmozdítani – fogalmazott az egykori NATO-főparancsnok.

Orbánhoz igazított republikánus program 

Az ugyanarról a profilról korábban megosztott videókon Wesley Clark több hasonló kijelentést is tett. A tábornok egyebek mellett arról beszélt, hogy Orbán Viktor rendkívül népszerű az amerikai konzervatív körökben, sőt a Republikánus Párt még a programját is a magyar kormányfőhöz igazítja. – Így bár a demokraták, az amerikai külügy és az EU sem szereti Orbánt, a magyar kormányfőnek mégis nagy követőtábora van az USA-ban – tette hozzá az egykori NATO-főparancsnok.

Ez is érdekelheti:  Orbán Viktor március 8-án találkozik Donald Trumppal

Az A4D-nek a felvételeken szintén megszólaló partnere Eric Koch szavaiból az derült ki, hogy annyira tartottak Orbán tengerentúl tapasztalt, erősödő népszerűségétől, hogy országos lejáratókampányt is indítottak ellene. – Abban voltam érdekelt, hogy besározzam, beszennyezzem a hírnevét legalább az USA-ban – ismerte be Koch, aki ebből a célból a Yahoo News-ra készíttetett egy torzításoktól hemzsegő írást a magyar kormányfőről egy fehér házi tudósítóként is tevékenykedő publicistával.

Trumppal keresztbe húzhatják a háborúpárti baloldal számításait   

Tény, hogy Donald Trump – aki gyakorlatilag már megszerezte a Republikánus Párt elnökjelölti státuszát és jó esélyekkel indul egy újabb elnöki ciklusért a novemberi választáson – rendre szuperlatívuszokban beszél Orbánról és fontos szövetségesként tekint a magyar kormányfőre. Trump győzelme változást hozhat Amerika Ukrajnapolitikájában, hiszen – hasonlóan Orbán Viktorhoz – a háború lezárását, béketárgyalásokat és tűzszünetet sürget, ezzel pedig teljesen keresztbe húzná a háborúpárti baloldal számításait. Sejteni lehetett Soros szerepét.

Az A4D vezetői elismerték, hogy Soros Györgytől származott annak a 3 milliárd forintnak az oroszlánrésze, amelyet a szervezeten keresztül a magyarországi ellenzékhez juttattak a 2022-es választás eredményének befolyásolására.

A pénzek forrását ezt megelőzően csak sejteni lehetett, viszont a guruló dollárok útját már részletesen feltárta a tavaly nyáron a titkosítás alól részlegesen feloldott titkosszolgálati jelentés. Amint a vizsgálat megállapította, az Action for Democracy-n, és egy azzal azonos célú svájci alapítványon keresztül összesen mintegy négymilliárd forintnyi külföldi pénz érkezett Magyarországra, amiből a baloldal kampánytevékenységét finanszírozták.

Milliárdos összegek kerültek a lejárató portálokat működtető EzaLényeg nevű médiabirodalom kiadójához, az Oraculum 2020 Kft.-hez, valamint a Bajnai Gordon egykori baloldali miniszterelnök érdekeltségébe tartozó DatAdat céghálójához.

Mandiner

Kiemelt képen: Wesley Clark / Facebook

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük