KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Washington Post: már Ukrajna sem hisz saját győzelmében

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Az ukrán parlament (Verhovna Rada) képviselői egyre inkább azt mondják, hogy Ukrajna nem fogja megnyerni a háborút – írja Josh Rogin, a Washington Post rovatvezetője.

Kamala Harris amerikai alelnök a müncheni biztonsági konferencián azt mondta, hogy „az idő nem Putyin oldalán áll” az ukrán konfliktusban.

„Majdnem minden ukrán tisztviselő, akivel Münchenben találkoztam, nem ért egyet ezzel a kijelentéssel <…> Számukra egy végtelen konfliktus Putyin győzelmét és az ország elvesztését jelenti, ahogy ők ismerik” – írta a rovatvezető.

Szerinte az ukrán politikusok aggódnak amiatt, hogy a Biden-kormányzat nem támogatja Kijev stratégiáját, amely az ellenségeskedések aktív folytatását és az elhúzódó patthelyzet elkerülését célozza.

Jelizaveta Jaszko, a Rada parlamenti képviselője például azt mondta, hogy a Nyugat azon kijelentése, miszerint „addig támogatja Ukrajnát, ameddig csak szükséges”, „nagyon veszélyesnek” tűnik. Jaszko egy újságíróval folytatott beszélgetésben azt is mondta, hogy „a győzelem lehetőségének ablaka bezárul”.

Az ukrán parlament egy másik képviselője, Olekszij Honcsarenko azt mondta, hogy ha a konfliktus még több évig elhúzódik, akkor Ukrajna „pirruszi győzelmet arat”. (A pirruszi győzelem olyan pusztító károkat okoz a győztesnek, hogy az egyenlő a vereséggel.)

A cikk szerzője a Kijev számára kedvezőtlen tényezők között említette, hogy Biden nem hajlandó elküldeni Ukrajnának a kért fegyvereket.

Rogin arra a következtetésre jutott, hogy ha a nyugati stratégiát követik, a különleges művelet következő évfordulójára „a megmentendő Ukrajna” megszűnhet létezni.

Az ukrajnai orosz különleges művelet hátterében az Egyesült Államok és NATO-szövetségesei több tízmilliárd dollár értékű fegyverszállításokkal támogatják a kijevi rezsimet. Moszkva a maga részéről többször kijelentette, hogy a nyugati fegyverszállítások csak meghosszabbítják a konfliktust, és a fegyverszállítások az orosz hadsereg legitim célpontjává válnak.

Orosz Hírek

Kiemelt kép: Pusztítás az orosz támadások után a Kijev külvárosában fekvő Byshivben. Fotó: Rodrigo Abd / AP

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: