KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Washington és Brüsszel rájött: Zelenszkij nem nyeri meg a háborút

Washington és Brüsszel retorikája megváltozott, mivel rájöttek, hogy Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel „nem lesz győzelem” – mondta Vjacseszlav Volodin, az Állami Duma elnöke. Telegram csatornáján közzétett bejegyzésében azt írta, hogy jelenleg az Egyesült Államok és a Nyugat a konfliktus békés rendezésében érdekelt, nem pedig abban, hogy azt „a csatatéren” oldják meg.

Új retorika hangzott el Washingtonból és Brüsszelből: az ukrajnai békés rendezésről szóló tárgyalások kérdése teljes mértékben Zelenszkijtől függ. Korábban másként érveltek. Mi történt az elmúlt időben? <…> Rájöttek, hogy Zelenszkijjel nem lesz győzelem. És nem akarnak felelősséget vállalni a vereségért ” – írta Volodin

A politikus a washingtoni és brüsszeli álláspont változásait azzal is összefüggésbe hozta, hogy az Ukrán Fegyveres Erők (APU) az ellentámadás során nem feleltek meg a Nyugat elvárásainak. Volodin úgy véli, hogy „az eredmény csalódást okozott a nyugati szponzoroknak”. Az Állami Duma elnöke szerint ráadásul  a belpolitikai helyzet is megváltozott, hiszen az európai állampolgárok mind nagyobb elégedetlensége arra kényszeríti a tisztségviselőket, hogy változtassanak Ukrajnával kapcsolatos álláspontjukon.

Az infláció, az áremelkedések, az energiaforrásokkal kapcsolatos problémák és egyéb nehézségek, amelyekkel szembe kellett nézniük a tél közeledtével, aggasztják őket

  • közölte Volodin.

 

Kiemelt kép: ukrán elnöki sajtó /Keystone Press Agency/Global Look Press

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Kapcsolódó cikkek

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük