KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Wagner főnök: Az ukrán hadsereg „majdnem megsemmisült”

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

A Wagner-csoport katonai magáncég (PMC) vezetője, Jevgenyij Prigozsin úgy jellemezte Ukrajna veszteségeit az Artyomovszk városáért vívott csatában, hogy az majdnem végzetes volt Kijev egész hadseregére nézve. Hozzátette, hogy megérte a hadereje által Oroszország érdekében hozott áldozatokat.

„A Bahmutért vívott csata a mai napig szinte megsemmisítette az ukrán hadsereget” – mondta Prigozsin szerdai nyilatkozatában, ukrán nevén nevezve a várost. Az összecsapás „komoly veszteséget okozott a PMC Wagnernek is”

– ismerte el.

A csatát az egész konfliktus „(fő)ütközetének” nevezte, és azt mondta, hogy ebben a Wagner-csapatok az ukrán fegyveres erőkkel és „a hozzájuk csatlakozott külföldi egységekkel” kerültek szembe.

„Csapatainak győzelme fordulópont és történelmi esemény lenne, amely biztosítaná az orosz győzelmet

– valószínűsítette Prigozsin.

„Egyedül az orosz hadsereg marad a sakktáblán, és minden más bábut eltávolítunk” – jelentette ki. „Még ha a PMC Wagner el is pusztul a bahmut-i húsdarálóban, magával viszi az ukrán hadsereget… ami azt jelenti, hogy történelmi küldetésünket teljesítettük”.

Az Artyomovszkért folytatott harc az ukrajnai fegyveres konfliktus egyik legintenzívebb és legvéresebb összecsapásává vált, és a jelentések szerint mindkét fél jelentős veszteségeket szenvedett. Nyugati tisztviselők szerint a város nem képvisel stratégiai katonai értéket, de Volodimir Zelenszkij ukrán elnök ígéretet tett arra, hogy a lehető legtovább megvédi, miután a várost erőddé nyilvánította.

Az ukrán vezető a hét elején az Associated Pressnek (AP) adott interjúban magyarázta a visszavonulás elutasítását. Azt állította, hogy ha Oroszország elfoglalná Artyomovszkot, kormánya nemzetközi és belföldi nyomás alá kerülne, hogy békét kössön Moszkvával.


Figyelem! A fenti hír propagandának minősül, mivel az a mindig nagyon “demokratikus” EU-ban üldözött, betiltott és propagandistának kikiáltott Russia Today értesülései nyomán készült.

Kiemelt képen a Wagner Csoport orosz katonai magáncég egyik tagja látható Bahmut város közelében, a Donyecki Népköztársaságban. © Sputnik/Viktor Antonyuk

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Ez is érdekelheti:  Magyarország elítéli az Izrael elleni támadást

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

One thought on “Wagner főnök: Az ukrán hadsereg „majdnem megsemmisült”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük