KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Volt ukrán miniszterelnök: a Nyugat le akarja váltani Zelenszkijt

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Az ukrán ellentámadások kudarca miatt a Nyugat „béketárgyalásokra” akarja rávenni Kijevet. Ezt Mikola Azarov volt ukrán miniszterelnök jelentette ki június 30-án.

Ennek során a kulcskérdés Volodimir Zelenszkij ukrán elnök leváltása.

„A Nyugat most lázasan keres egy olyan jelöltet Zelenszkij helyére, akire nem jellemzők a kemény oroszellenes kijelentések”

– írta Azarov a Facebook-oldalán

A bejegyzés szerint éppen ez a jelölt lehet Vitalij Klitschko kijevi polgármester vagy Ruszlan Stefancsuk, a Verhovna Rada elnöke. Ugyanakkor Zelenszkij felesége, Olena Zelenszkij lehet egy olyan kirakatember, aki majd hatalom nélküli címet kap.

Korábban, június 26-án Graham Ellison, a Harvard Egyetem államigazgatási professzora a The Washington Postnak írt cikkében úgy vélekedett, hogy amennyiben az ukránok a következő hetekben nem lesznek képesek eredményeket felmutatni a harctéren, Kijev a következő 16 éven belül nem lesz képes visszaszerezni elvesztett területeit.

Scott Ritter nyugalmazott amerikai hírszerző ugyanakkor arra hívja fel a figyelmet, hogy Kijev és a Nyugat nem győzheti le Oroszországot, mivel ez a harc élet-halál kérdése Oroszország számára. Szerinte az oroszok ” bármilyen árat hajlandóak megfizetni” nemzetük védelmében.

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Kiemelt képen: Volodimir Zelenszkij ukrán elnök / Fotó: Global Look Press/Keystone Press Agency/SOPA Images

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: