KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Vlagyimir Putyin megérkezett Pekingbe

Megérkezett Pekingbe Vlagyimir Putyin orosz elnök helyi idő szerint kedd reggel, hogy részt vegyen az Egy övezet, egy út kezdeményezés harmadik fórumán, ahol várhatóan Hszi Csin-ping kínai elnökkel is megbeszélést folytat majd. A hágai székhelyű Nemzetközi Büntetőbíróság (ICC) márciusban kiadott elfogatóparancsa óta Putyin és kíséretének ez a második ismert külföldi útja, miután a hónap elején Kirgizisztánba látogatott.

A pekingi nemzetközi repülőtérre érkező Putyint és kíséretét Vang Ven-tao kínai kereskedelmi miniszter fogadta.

Az orosz média jelentése szerint Putyin kedden részt vesz a fórum hivatalos nyitófogadásán, ahol Hszi Csin-ping kínai elnök lesz a házigazda, és itt megbeszélést folytat majd Vietnám, Thaiföld, Mongólia és Laosz vezetőivel.

A fórum fő meghívottjaként Putyin szerdán Hszi után tart beszédet, és még aznap találkozik a kínai elnökkel egy kétoldalú megbeszélésen.

Jelenleg Pekingben tartózkodik Orbán Viktor is, aki szintén az Egy övezet, egy út fórumra érkezett. A miniszterelnök az elmúlt napokban találkozott a kínai kormányfővel, a Kínai Építési Bank igazgatójával, valamint Hszi Csin-ping kínai elnökkel is.

MTI, MN

Kiemelt kép: Vlagyimir Putyin orosz elnök részt vesz az Orosz Energiahét nemzetközi konferencián Moszkvában 2023. október 11-én (Fotó: MTI/AP/Pool/Kreml/Krisztyina Kormilicina)

Kapcsolódó cikkek

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük