KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Visszatért Ukrajnába három Magyarországra szállított hadifogoly – mi történt a háttérben?

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

A budapesti ukrán nagykövetség szállíttatta vissza őket. Mint ismeretes: a hadifoglyok csaknem két hete az Orosz Ortodox Egyház közvetítésével kerültek át Magyarországra.

A budapesti ukrán nagykövetség visszaszállította Ukrajnába a hadifoglyok egy részét, akik csaknem két hete az Orosz Ortodox Egyház közvetítésével kerültek át Magyarországra – közölte Oleh Nyikolenko, az ukrán külügyminisztérium szóvivője a közösségi oldalán – számolt be a Mandiner.
Mindenesetre nagyon érdekes ez az hír annak tükrében, hogy a nemzeti érzelmű magyarok sikernek könyvelték el kárpátaljai nemzettársaink szabadulását. Nem tudni, mi történhetett, milyen alku, esetleg zsarolás vagy fenyegetés nyomán mentek vissza ezek az emberek Ukrajnába. Ilyenkor joggal vetődnek fel ezek a kérdések, ismervény az ukrán rezsim jellegét.
Az biztos, amikor a hadifoglyok Magyarországra kerültek az ukránok bekérették a magyar ügyvivőt attól függetlenül, hogy Szijjártó Péter külügyminiszter határozottan kijelentette, hogy az akció a magyar kormány szerepvállalása nélkül történt és azt karitatív és egyházi szervezetek bonyolították le.
Kiemelt kép forrása: Twitter/@HromadskeUA

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: