A Nemzet Zászlója az Andrássy Úton - Drábik János gondolatai a rendezvényről

KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

„Visszajöttünk” – Tucker Carlson „Tonight Show”-ja a Twitteren lesz látható

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Miután Tucker Carlson és Fox útjai szétváltak, Carlson egy ma közzétett Twitter videóban jelentette be, hogy a közösségi felületen folytatja tovább.

Csaknem 3 perces videót tett közzé a világhírű tévés személyiség, amelyben bejelentette, hogy a washingtoni politikai berendezkedés számára túlságosan „veszélyes” műsorát a Twitter közösségi felületen folytatja.

A gyakran hallott kijelentése, miszerint a hírek „tele vannak hazugsággal”, csak részben igaz. Carlson szerint a televíziós tudósítások vagy a New York Times cikkei lényegében igazak, ha szószerint értelmezik őket, amivel megfelelnek a tényellenőrök előírásainak. Azonban nagyon gyakran a döntő részletek kimaradnak egy-egy riportból, és így azokat szándékosan elhallgatják a nézők elől. Tehát nem a tényellenőröktől lesznek igazak a hírek. A nézőknek odanyújtott hírek azért hazugságok, mert tényeket hallgatnak el szándékosan, amivel a hírek hazugsággá válnak, manipulálják azokat Ez a legalattomosabb fajtája a hazugságnak – jelentette ki Carlson.

Carlson szerint ez a szándékos „manipuláció” az amerikai médiavilágban „minden fontos történetben, a hét minden napján, az év minden hetében” jelen van. Az ő és csapatának saját tapasztalata ezzel kapcsolatban, – „amely a médiában eltöltött 30 év munkájából adódik” -, a Foxnál töltött idő végére megmutatta, hogy aki szembeszáll ezekkel a realitásokkal, az bajba kerül:

„De mindig vannak határok. És tudod, ha elég gyakran feszegeted ezeket a határokat, akkor ki fognak rúgni miatta. Ez nem találgatás, ez garantált.”

Szerinte minden angol nyelvű médiában dolgozó alkalmazott tisztában van „ezzel a valósággal”.

„A szabály, hogy mit nem mondhatsz, mindent meghatároz. Ez mocskos, tényleg az. És abszolút korrupt.”

Nem létezik szabad társadalom, ha az embereket megakadályozzák abban, hogy „kimondják az igazságot”

– mondta.

„A szólásszabadság a demokrácia alapfeltétele”

– figyelmeztet az újságíró az amerikai médiatérre utalva. Több mint szembetűnő számára, hogy az Egyesült Államokban még mindig csak néhány „olyan platform létezik, amely lehetővé teszi a szabad véleménynyilvánítást”.

Számára az egyetlen jelentős ilyen jellegű platform „a világon” a Twitter. A Twitter nem „pártos webhely”, mert lehetővé teszi a legkülönfélébb vélemények, köztük az ellentmondásosak megjelenését is. Ebben az összefüggésben éppen azok a hírforrások kommunikálnak a Twitteren, amelyek tényfeltáró jellegűek.

A sztárműsorvezető nem közölt pontos dátumot az új műsorának megjelenésére vonatkozóan.

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: