KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Kérjük, támogassa a magyarok emberi jogaiért küzdő Nemzeti Jogvédő Szolgálatot (njsz.hu) a személyi jövedelemadója 1%-ával!

Adószám: 19334684-1-05

Videón, ahogy az orosz drón lecsap az Abrams harckocsira (videó)

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Az orosz közösségi médiában kedden megjelent egy videó, amely egy NATO által szállított, ukrán szolgálatban lévő harckocsi megsemmisítését dokumentálja. Az eredetileg német gyártmányú Leopardként azonosított harckocsiról később kiderült, hogy egy amerikai gyártmányú Abrams volt.

Ukrajnába mindössze 31 darab M1A1 típusú Abrams harckocsit küldtek, amelyek tavaly év végén érkeztek meg. Április közepéig ötnek a megsemmisítését erősítették meg. A legújabb videóval a számuk hétre emelkedett, míg három másik jelentős károkat szenvedett.

A Donyecki Népköztársaság felderítőinek tulajdonított hőkamerás felvételeken az látható, amint egy first-person-view (FPV) drón üldözi a harckocsit egy út mentén, mielőtt a torony hátsó részébe csapódik.

A kép ezután egy megfigyelő drónra vált, amely egy újabb csapást dokumentál a legénységre, amint az megpróbál elmenekülni az égő járműből.

A Rybar orosz hírügynökség szerint a csapás az Avdeevka fronton történt.

A Rybar elemzői értetlenül állnak az előtt, hogy az ukrán fegyveres erők még csak meg sem próbálták a NATO által szállított harckocsikat olyan terepi módosításokkal fejleszteni, amelyek célja az UAV-csapások elleni védelem. Az ilyen, kezdetben „rácsnak” és „bukótérnek” gúnyolt szerkentyűk hatékonynak bizonyultak a széles körben használt FPV drónok ellen.

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Kiemelt képen: egy orosz drón lecsap az ukránok Abrams típusú harckocsijára

Ez is érdekelheti:  Magyar Péter rajongója pezsgőt bontana, ha Orbán Viktort lelőnék

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük