KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Venezuelai elnök: az orosz MIR fizetési rendszer megakadályozza az ország pénzügyi elszigetelődését

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

A MIR fizetési rendszer fejlesztése Venezuela csatlakozásával lehetővé teszi egy új pénzügyi rendszer kiépítését – mondta Nicolás Maduro venezuelai elnök a Venezolana de Television csatorna “Maduroval” című műsorban.

Az orosz MIR rendszer megakadályozza az ország pénzügyi elszigetelődését – jegyezte meg az elnök.

“KEMÉNY, IGAZSÁGTALAN, TÖRVÉNYTELEN SZANKCIÓKAT VEZETTEK BE VENEZUELÁVAL SZEMBEN, KÍSÉRLETET TETTEK ARRA, HOGY PÉNZÜGYILEG ÉS GAZDASÁGILAG ELSZIGETELJENEK MINKET AZ EGÉSZ VILÁGTÓL, MA PEDIG AZ ÚJ VILÁG ÚJ PÉNZÜGYI, MONETÁRIS RENDSZERÉT ÉPÍTJÜK” – HANGSÚLYOZTA.

“A venezuelai központi bank nagyon jó hírt közölt arról, hogy csatlakozunk az Oroszország által létrehozott MIR fizetési rendszerhez, amelyet a világ számos országa használ – tette hozzá Maduro.

Az ország központi bankjának elnöke, Calixto Jose Ortega Sanchez június 15-én a Szentpétervári Nemzetközi Gazdasági Fórum (SPIEF) keretein belül közölte, hogy Venezuela elindította a MIR fizetési rendszert.

Hozzátette, országa számára “nem számít”, hogy az Egyesült Államok és az EU országai mit gondolnak a Venezuela és Oroszország közötti pénzügyi együttműködésről.

Orosz Hírek

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: