TÁMADÁS A TURULUNK ELLEN - NYÍLT LEVÉL AZ ÚJ HEGYVIDÉKI POLGÁRMESTERNEK
     

KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Vasárnap a Zászlómenet is útjára indul – Az 56 Lángja Alapítvány közleménye

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

A Békemenet után a Zászlómenet is útjára indul.

A Békemenet után a Zászlómenet is útjára indul. Vasárnap hatodik alkalommal, immár hagyománnyá vált esemény, a Nemzet Zászlója az Andrássy úton rendezvény keretében egy 1848 méter hosszú, 2.1 méter széles magyar zászlóval egy 400 méteres székely zászló is végigvonul a főváros legcsodálatosabb sugárútján.

A Hősök terén az óriás zászlóból élő kokárdát alkotva róják le a zászlómenet tagjai nagyjaink előtt tiszteletüket. A szervezők várják Karácsony Gergely főpolgármestert is a rendezvény megnyitására.

Az esemény védnöke vitéz Pákh Imre a neves amerikai-magyar műgyűjtő, a ledöntött munkácsi turul felállíttatója és a legnagyobb Munkácsy gyűjtemény tulajdonosa. A zászlóanya Timkó Eszter, Jászai Mari díjas színésznő. Fellépnek még Kovács Nóri, Tamás Gábor és Vikidál Gyula.

Mindenkinek, aki megjelenik az indulásnál, jut egy hely a zászló mellet, hogy végig vihesse azt, több száz honfitársával egyetemben, ezen a felejthetetlen útján.

56 Lángja Alapítvány

 

További információk!

2024.június 4-én, 16:32-re várunk mindenkit aki saját kezébe szeretné venni a trianoni diktátum aláírásának pillanatában megszólaltatandó harangozást. A  mobiltelefonra letölthető harangszó és minden részlet megtalálható a HARANG  oldalon, külön is.

2024. június 4-én, este 20:24-kor csatlakozunk az Összetartozásunk tüze kezdeményezéshez, melynek keretében világszerte egy időben gyulladnak fel őrlángok akár egy gyertya akár egy óriási tábortűz formájában.

Ide várjuk annak az 58-60 embernek a jelentkezését, akik segítenének a piros-fehér-zöld fáklyákkal (a videó végén láthatók) körberajzolni a Trianon előtti határainkat a Hősök terén 2024. június 4-én.

 A rendezvény 20:24-kor kezdődik. Dévai Nagy Kamilla és Dr. Zétényi Zsolt közreműködésével. 

A tűzgyújtásra kb. 20:50-kor kerül sor. A tűz maga piros-fehér-zöld színű lángokból áll és a fáklyák is ilyen színekben pompáznak, amelyekkel körberakjuk a Trianon előtti határ sziluettjét.

Ez is érdekelheti:  Büntetőeljárás indult Szlovákiában a MiG-29-es vadászrepülőgépek Ukrajnának való átadása miatt

A fáklyában résztvevőket 19:30-a várjuk a Hősök terére eligazítás és egy szükséges főpróba okán.

Az érdeklődők hívhatnak a +36 30 323 7338-as számomon, vagy az e-mailemen keresztül érhetnek el Aszila9907@aol.com .  Igény esetén ki is írjuk majd az oldalra azok nevét, akik részt vettek ebben a projectben.

Részletek a https://1848.magyartrikolor.hu/HU/AZ-OSSZETARTOZAS-TUZE-2024 dedikált oldalon találnak.

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük