KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

USA republikánus képviselő: Meg kell vizsgálni a Hamász által használt amerikai fegyverek eredetét

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Marjorie Taylor Greene szerint az Izrael megtámadására használt fegyverek Afganisztánból vagy Ukrajnából származhattak

Washingtonnak együtt kell működnie Izraellel, hogy kivizsgálják az Egyesült Államokban gyártott fegyverek eredetét, amelyeket a Hamász palesztin fegyveres csoport az Izrael elleni folyamatos támadásokban használ – jelentette ki Marjorie Taylor Greene republikánus képviselő vasárnap.

A kongresszusi képviselőnő azt állította, hogy a Hamász által használt fegyverek egy része Ukrajnából vagy Afganisztánból származhat, és felkell tárni ezek származási forrását.

„Együtt kell működnünk Izraellel, hogy nyomon kövessük a Hamász által Izrael ellen használt amerikai fegyverek sorozatszámát. Afganisztánból érkeztek? Ukrajnából érkeztek? Nagy valószínűséggel a válasz mindkettő”

– írta a képviselőnő az X közösségi médiaplatformon, korábbi nevén a Twitteren.

Eddig nem merült fel szilárd bizonyíték ezeknek az állításoknak az alátámasztására. Azonban legalább egy, az interneten keringő, bár nem ellenőrzött videófelvételen látható, amint egy Hamász-militáns „köszönetet mond” az ukránoknak a fegyverekért, miközben különféle amerikai gyártmányú felszereléseket mutogat, köztük egy szabványos M136-os páncéltörő gránátvetőt.

Az Egyesült Államok több mint másfél éve folyósít katonai segélyeket Ukrajnának, támogatva Kijevet a Moszkva elleni harcban. Ukrajnát ismételten azzal vádolták meg, hogy visszaél az Egyesült Államoktból szállított fegyverekkel és eladja azokat. Itt nem csak kézi lőfegyverekről van szó, hanem aknákról és irányított páncéltörő rakétákról is, amelyek többször felbukkantak a dark neten.

Afganisztánban a Pentagon több éves közreműködése nyomán támogatott, majd megszűnt afgán hadsereg teljes fegyverarzenálja a tálibok kezébe került, miután az iszlamista csoport 2021 augusztusában átvette az ország irányítását.

Ez is érdekelheti:  Belbiztonsági együttműködés Magyarország és Kína között

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Kiemelt képen: Marjorie Taylor Greene / Foto: Kevin Dietsch/Getty Images

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük