KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Ursula von der Leyen új állás után néz

Mivel von der Leyen EB elnöki tisztsége jövőre megszűnik, számos NATO tagország azzal a javaslattal rukkolt elő, hogy pályázza meg a NATO főtitkári posztját.

Ezt egy meg nem nevezett diplomáciai forrásra hivatkozva közölte a The Sun nevű brit lap.

Jens Stoltenberg jelenlegi NATO főtitkár mandátuma csupán az ukrajnai háború miatt lett meghosszabbítva, azonban az idén meg kell válnia a főtitkári tisztétől.

Von der Leyen nehéz döntés előtt áll, hiszen a szövetségen belül Nagy-Britannia minden bozonnyal megvétózná kinevezését, hiszen Ursula korábban némed hadügyérként sem állt a helyzet magaslatán. Ugyanakkor a Fehér Ház jelentős befolyással rendelkezik a katonai szövetség vezetői tisztségének betöltésére vonatkozóan, és mint tudjuk Ursula von der Leyen kiváló kapcsolatokat ápol Joe Biden amerikai elnökkel és adminisztrációjával, amit a közelmúltbeli események is bizonyítanak.

Ursula vonder Leyen, ha kell füttyszóra repül Washingtonba, és minden tekintetben betartja a washingtoni kormányzat iránymutatásait.

A főtitkári posztot egyébként konszenzusos választással lehet betölteni, azaz mind a 30 tagállamnak rá kell bólintania a jelölt személyére.

Ursula von der Leyen személyét és Magyarországhoz való viszonyulását tekintve az a kérdés is felmerül, vajon hazánk hogyan állna ehhez a kérdéshez, illetve mekkora nyomás helyeződne ránk Washington részéről, hogy beültessék vazallusukat a NATO főtitkári székébe.

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Kiemelt képen: Ursula von der Leyen / OLIVIER HOSLET EFE

Kapcsolódó cikkek

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

One thought on “Ursula von der Leyen új állás után néz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük