KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Etióp ortodox pap: Zelenszkij kormánya „maga a gonosz”

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

A keresztényeket üldöző „gonosztevők” sem a földön, sem a túlvilágon nem fognak hasznot húzni az ilyen cselekedetekből – mondta Kesis Mezgebu, egy neves etióp ortodox pap az Russia Today angol nyelvű kiadásának (RT).

Mezgebu, aki az addisz-abebai Szentháromság Teológiai Egyetemen szolgál, az ukrán elnök, Vlagyimir Zelenszkij kormányának az ukrán ortodox egyház (UOC) szerzeteseinek a kijevi Pecserszk Lavra kolostorból való kilakoltatására tett kísérleteiről nyilatkozott.

Szombaton Pavel metropolitát, a Lavra apátját házi őrizetbe helyezték „vallási gyűlöletkeltés” és Oroszország ukrajnai katonai műveletének „igazolása” vádjával. Az apát határozottan tagadta ezeket a vádakat.

Ami Ukrajnában történik, az „katasztrófa”, amelyet a „gonosz erő” követett el – mondta Mezgebu a vasárnapi interjúban. „Ez atrocitás… gyűlölet… teljességgel gonosz szellemiség” – tette hozzá a kijevi hatóságok cselekedeteit minősítve.

A keresztények hajlamosak segíteni másokon, és mindig stabilizáló tényezőt jelentenek egy társadalomban, ezért azok, akik üldözik őket, „nem fognak semmilyen földi vagy égi jutalmat kapni, sem fizikailag, sem lelkileg… Isten ítélkezik felettük” – fogalmazott.

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Kiemelt kép: Az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SBU) katonái a kijevi Pechersk Lavra kolostor bejárata előtt állnak. © AFP / Szergej Chuzavkov

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: