KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Ukrán támadás óriási veszteségekkel Mikolajiv és Herszon régiókban

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Ukrajna sokat beharangozott „ellentámadása” Herszonban „csúnyán kudarcot vallott” – közölte hétfőn az orosz védelmi minisztérium, felsorolva a nap végén Kijev elszenvedett veszteségeit. Az ukrán erők Vlagyimir Zelenszkij elnök utasítására három irányba próbáltak támadni, de nem értek el eredményt – közölte Moszkva.

Az Ukrán Fegyveres Erők súlyos veszteségeket szenvedtek el az egység az aktív orosz védelem miatt. Több mint 560 katonát, 26 tankot , 23 gyalogsági harcjármű , 9 további páncélozott harcjárművet semmisítettek meg az orosz egységek, továbbá lelőttek 2 Szu-25-ös támadórepülőgépet is – számolt be a Readovka portál.

Korábban a nap folyamán a Suspilne ukrán lap a Déli Parancsnokság szóvivőjét, Natalia Humeniukot idézte, aki azt mondta, hogy

„különböző irányú támadó akciók kezdődtek, többek között a Herson régióban is”.

Mint ahogy arról már korábban beszámoltunk, jelentős veszteségeket szenvedtek el az ukrán fegyveres erők az elmúlt 24 órában, amelyről Igor Konasenkov, az Orosz Föderáció Védelmi Minisztériumának hivatalos képviselője számolt be. Tájékoztatójából kiderült, hogy az „Aidar” és az „Azov” nemzeti zászlóaljak táboraira mértek megsemmisítő csapást nagy pontosságú fegyverekkel.

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: