KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Ukrán parancsnok: négy kilométer maradt és körbezárnak minket

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Négy kilométernél nem maradt több hátra az ukrán csapatok körbezárásához Bahmut/Artyomovszk városában – közölte vasárnap az ukrán hadsereg egyik egységének parancsnoka.

„A harcok most közvetlenül az utcákon folynak Bahmutban (Artyomovszk). A legnagyobb veszélyt az jelenti, hogy az úgynevezett üst nyaka nem több négy kilométernél. Logisztika nélkül nincs semmi – sem rotáció, sem lőszerutánpótlás” – mondta Denisz Jaroszlavszkij az Espresso TV-nek.

A tiszt szerint a jelenlegi bahmuti helyzet megismételheti a 2015 január-februári debalcevói fejleményeket, amikor az ukrán csapatokat csapdába ejtették a Donyecki Népköztársaság erői, és visszavonulásra kényszerültek.

„TUDJUK, HOGY MEGISMÉTLŐDHET A DEBALCEVÓI HELYZET. HASONLÓ HELYZET, AMIKOR AZ UTAKAT ELZÁRJÁK, ÉS A CSAPATOK VISSZAVONULÁSA AZ EGÉSZ OSZLOPOT FENYEGETHETI. NAGYON VESZÉLYES EZ A NÉGY KILOMÉTERES NYAK MIATT” – MONDTA.

Közben a Sztrana ukrán portál egy másik ukrán katonát idézett. „Amint az oroszok átveszik az ellenőrzést a Hromovóba vezető út felett, Bahmut fokozatosan elkezd erődből nagy közös sírrá válni. Akkor már nem lesz értelme szűkszavúnak maradni azokról a dolgokról, amelyek hónapok óta irritálnak. Lehet, hogy valaki árulót fog látni bennük, de nem érdekel. A türelem fogytán van” – idézte a Strana az ukrán hadsereg 93. dandárjának egyik katonáját a Telegram-csatornáján.

Artyomovszk a Donyecki Népköztársaság (DNR) még Kijev által ellenőrzött részén található. A város ellenőrzéséért heves harcok folynak. A legfrissebb adatok szerint az orosz erők a városba vezető összes burkolt utat elzárták vagy ellenőrzésük alá vonták, miközben a kialakulóban lévő tavaszi sártenger megnehezíti az ukrán hadsereg friss lőszerrel és személyzettel való ellátásának logisztikáját.

A Wagner katonai magáncég alapítója, Jevgenyij Prigozsin szombaton azt mondta, hogy az orosz erők mintegy 1,2 kilométerre vannak a város közigazgatási központjától. Alekszandr Szirszkij, az ukrán szárazföldi csapatok parancsnoka szerint a Bahmut körüli harcok célja, hogy időt nyerjen az ukrán hadsereg, hogy tartalékokat halmozzon fel egy nagy offenzíva előtt.

Ez is érdekelheti:  Szijjártó Péter: Magyarország kész a közvetítésre Oroszország felé

Orosz Hírek

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük