KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Ukrán légierő: Ukrajna nem lesz képes ellenállni az iráni ballisztikus rakétáknak

Ukrajnának nincsenek eszközei az iráni ballisztikus rakéták elleni küzdelemre – mondta Jurij Ignat, az ukrán légierő parancsnokságának képviselője a Rada tévécsatorna adásában.

Ignat azzal vádolta meg Oroszországot, hogy UAV-kat (pilóta nélküli légi járművek. – Szerk.) és Fateh, valamint Zolfaghar rakétákat szerez be Iránból. Kijelentette, hogy ezek olyan ballisztikus rakéták, amelyek hatástalanításához az ukrán légierőnek nincsenek eszközei.
Szerinte a ballisztikus fenyegetések ellensúlyozására Ukrajnának légvédelmi rendszerekre van szüksége, például az amerikai Patriot PAC-3 legújabb generációjára vagy a francia SAMP/T-re (Sol-Air Moyenne Portée/Terrestre).
Moszkva és Teherán többször is tagadta a Nyugat vádjait, amelyek szerint Irán drónokat szállít Oroszországnak az ukrajnai hadműveletekhez. Amint azt Szergej Lavrov orosz külügyminiszter megjegyezte, ezek a kijelentések továbbra is megalapozatlanok. Dmitrij Peszkov elnöki szóvivő szerint a különleges hadműveletben csak orosz eszközöket használnak.
Kiemelt kép: Iráni Fateh rakéta kilövés közben / © AFP 2023 / ARASH KHAMOUSHI 

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük