KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Kérjük, támogassa a magyarok emberi jogaiért küzdő Nemzeti Jogvédő Szolgálatot (njsz.hu) a személyi jövedelemadója 1%-ával!

Adószám: 19334684-1-05

Ukrán hírszerző központra mértek csapást az orosz erők Kijev közelében

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

A Kijev környéki Brovari településen található ukrán elektronikai hírszerző központot orosz rakéták találták el – derül ki az orosz védelmi minisztérium hivatalos Telegram-csatornáján hétfőn közzétett jelentésből.

A minisztérium arról is beszámolt, hogy orosz rakéták csapást mértek a nyugat-ukrajnai Hmelnickij város közelében található különleges műveleti központra.

A jelentés szerint az orosz fegyveres erők folytatták offenzívájukat Donyeck irányában, ahol több mint 250 ukrán katonát, valamint tucatnyi haditechnikai eszközt, köztük két harckocsit semlegesítettek. Az orosz hadsereg azt is állítja, hogy Artyomovszk/Bahmut város közelében megsemmisítettek egy lőszerraktárt, valamint egy amerikai gyártmányú AN/TPQ-37-es légvédelmi radart.

Kupjanszk irányában a minisztérium állítása szerint az orosz erők mintegy 70 ukrán katonát likvidáltak, Kraszni Liman irányában pedig mintegy 140 katonát öltek meg vagy sebesítettek meg. Dél-donyecki és zaporozsjei irányokban állításuk szerint legfeljebb 95 ellenséges harcost likvidáltak, Herszon irányában pedig legfeljebb 60-at.

Vasárnap hasonló jelentésben a minisztérium hat szabotázs- és felderítőcsoport megsemmisítését is bejelentette a Harkovi területen, valamint egy ukrán Mi-8-as helikopter lelövését Golubovka falu közelében.

Az orosz védelmi minisztérium becslése szerint az ukrajnai orosz katonai offenzíva egy évvel ezelőtti megindítása óta az ukrán fegyveres erők összesen 390 repülőgépet, 211 helikoptert, 3248 drónt, 406 légvédelmi rakétarendszert, 8058 harckocsit és más páncélozott harcjárművet, 4228 tábori tüzérségi ágyút és aknavetőt, valamint 8574 speciális katonai járművet veszítettek el.

Orosz Hírek

Kiemelt kép illusztráció: Kalibr rakétát lő ki egy orosz hadihajó. © Sputnik / Oroszország Védelmi Minisztériuma

Ez is érdekelheti:  Medvegyev: Ukrajna egy klasszikus bukott állam

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük