KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Kérjük, támogassa a magyarok emberi jogaiért küzdő Nemzeti Jogvédő Szolgálatot (njsz.hu) a személyi jövedelemadója 1%-ával!

Adószám: 19334684-1-05

Ukrajnában duplájára emelnék a villamosenergia árát a lakossági fogyasztóknak

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Ukrajna rnergetikai és közüzemi szférájának szabályozásával foglalkozó állami bizottsága hivatalosan javasolta a kormánynak, hogy június 1-jétől duplázzák meg a háztartási fogyasztók számára a villamos energia árát – írja az Energoreforma.

“Ukrajna Országos Villamosenergia-szabályozó Bizottsága javasolja, hogy június 1-jétől módosítsák a villamosenergia megfizethetőségének biztosítására vonatkozó különleges feladatok kiosztásáról szóló rendeletet a háztartási fogyasztók számára, bevezetve a villamosenergia-árkiigazítás első szakaszát, és a fogyasztási mennyiségek szerinti differenciálás nélküli egységes árat alkalmazva 2,88 hrivnya/kWh-ban” – idézi a lap a dokumentumot.

A kezdeményezés szerzői úgy vélik, hogy az ilyen változtatások javítani fogják az Enerhoatom és az Ukrhidroenerho állami vállalatok pénzügyi helyzetét.

A portál által idézett kormányzati forrás szerint az ukrán kabinet valószínűleg a közeljövőben támogatni fogja ezt a javaslatot.

Az ukrán energiaügyi minisztérium április végén jelentette be a villamosenergia-tarifák emelését. Mint a helyi média az NKREKU vállalat számításaira hivatkozva írta, ha a tarifák nem változnak, akkor közel 150 milliárd hrivnyát kell majd kompenzálni az állami költségvetésből.

Az ukránok jelenleg 1,44 hrivnyát (3,08 RUB) fizetnek kilowattóránként az áramért, ha havonta kevesebb mint 250 kilowattórát fogyasztanak, és 1,68 hrivnyát (3,59 RUB), ha többet.

Orosz Hírek

Kiemelt kép: UNIAN

Ez is érdekelheti:  Kiszélesítették a frontvonalat az oroszok, a legádázabb harcok Északkelet-Ukrajnában dúlnak

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük