KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Ukrajna – Tudósítói jelentés a katonai és a diplomáciai frontról

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Az ukrán elnök nyugat-európai körutazása a háború folytatását szolgálta a békés megoldás helyett.

Zelenszkij még Ferenc pápa békeközvetítői vállalkozását is visszautasította – írta helyzetértékelő jelentésében a Magyar Békekör tudósítója hétfőn.

Elutasítását látván, Ferenc pápának nem maradt más választása, mint kijelenteni, imádkozik Zelenszkijért.

Az olasz, német, francia és brit miniszterelnökök kevésbé vallásos síkra terelték a szót, s inkább további fegyvereket ígértek vendégüknek, hogy Kijev valóra válthassa a NATO álmát, Oroszország legyőzését, és rákényszerítését a visszavonulásra. Újabb rakétákat, tankokat, lőszert és felszerelést küldenek az ukrán seregnek, ne, kímélve adófizetőik pénzét, hátha sikerül, ami eddig nem sikerült, áttörni az orosz védővonalon és visszafoglalni a Donbászt, a Krímet, esetleg még kiszakítani egy darabot Oroszországból is.

A brit Storm Shadow rakéták luhánszki bevetésével sikerült ugyan kioltani több civil, köztük hat gyerek életét, de a katonai helyzeten ez mit sem változtatott. Az ukrán haderő újabb és újabb próbálkozásait a bahmuti áttörésre rendre meghiúsítják az oroszok. Vasárnap már Storm cirkálórakétákat is leszedtek.

Ilyen helyzetben nem meglepő, hogy Zelenszkij igen zaklatott ember benyomását keltette Rómában. Hiszen a Nyugat mindent megad neki, de ami nem megy, az nem megy. Ferenc pápa igyekezett ugyan jobb belátásra téríteni, és megpróbálni rábírni a tárgyalásra Moszkvával, még segítségét is felajánlotta neki, de vendége dacosan előhozakodott 10 pontos béketervével, melyben nem többet és nem kevesebbet követel, mint orosz kapitulációt.

Míg a történelmi alkalmazkodásáról ismert katolikus világegyház vezetője ráébredhetett a kijevi reálpolitika teljes hiányára, a Nyugat a háború megnyerésére hergeli Zelenszkijt. Egyesek szerint Ferenc pápának nem annyira Kijevet, mint inkább Washingtont, Londont és Brüsszelt kellene meggyőzni a kiegyezés szükségességéről.

A Kreml szóvivője, Peszkov szerint az újabb nyugati fegyverszállítások, köztük a brit Stormok semmilyen hatással sem lesznek az orosz különleges katonai műveletre, azaz Moszkva hármas céljának elérésére: Ukrajna nácitlanítására, demilitarizálására és semlegessé változtatására – írta tudósítónk.

Ez is érdekelheti:  Szijjártó Péter: a Mercedes beruházásai nyomán hazánk legnagyobb kapacitású autógyára jön létre

Luhánszk, Róma, Moszkva, London, 2023. május 15. hétfő (MB)

Magyar Békekör

Kiemelt kép: Twitter

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

One thought on “Ukrajna – Tudósítói jelentés a katonai és a diplomáciai frontról

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük