KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Ukrajna neonáci orosz futballhuligánokat alkalmaz Putyin ellen

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

A Politico arról ír, hogy Ukrajna szélsőjobboldali orosz „rosszfiút ölel magához, hogy felvegye a harcot Putyinnal szemben”. Hozzáteszik, hogy Németországban Denis Kapusztyint a legfőbb neonácinak nevezik, és a háborúban játszott szerepe „kétélű kard Kijev számára”.

Mi vagyunk a rossz fiúk, de az igazán gonosz fiúkkal harcolunk”

 – okoskodik Kapusztyin.

Egyelőre Ukrajna hajlandó mindezt elfogadni, írják. Kijev úgy látja, hogy orosz harcosként, aki idén és tavaly is ukrán területről Oroszországba irányuló, figyelemfelkeltő félkatonai rajtaütéseket vezetett, Kapusztyin a szövetséges szerepet játszhatja Vlagyimir Putyin orosz elnökkel szemben.

Hangsúlyozzák: a német hatóságok szerint Kapusztyin – akit sokan Gyenyisz Nyikityin néven ismernek – az egyik legbefolyásosabb neonáci aktivista az európai kontinensen, és

a lap szerint ez „isteni áldás az orosz propagandistáknak”, akik ukrajnai inváziójukat Kijev „nácimentesítésére tett kísérletként próbálják szépíteni”.

Kapusztyin szélsőjobboldali (értsd, valóban náci, nem úgy mint egyes közép-európai vezetők, akikre ugyanezt a szót – »far right« – használják a nyugati médiumok, köztük a Politico is! – a szerk.)

ruházati termékcsaládot vezet, amely idegengyűlölő képekkel és náci szimbólumokkal díszített pólókat és sapkákat árul.

Kapusztyin ugyanakkor vitatja a neonáci címkét, és szinte kötekedve megjegyzi egy interjúban, hogy egyetlen pólójára sem tesz horogkeresztet, mintha ez bármit is bizonyítana.

Mandiner

Kiemelt képen: Az Orosz Önkéntes Hadtest (RVC) parancsnoka, a moszkvai születésű Denis Kapustin, más néven Denis Nikitin vagy a nom de guerre White Rex, az orosz határ közelében, Ukrajna, 2023. május 24. REUTERS – VIACHESLAV RATYNSKYI

 

Ez is érdekelheti:  Ukrajna hirtelen kilépett a fekete-tengeri megállapodásból

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük